29 Σεπτεμβρίου 2005

Aνακοίνωση-δήλωση του κ. Μιχαηλίδη αντιπροέδρου του Α.Ο.Κ.Ι

«Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο “κουρνιαχτός” και έχει ξεκαθαρίσει, αρνητικά δυστυχώς, το τοπίο σχετικά με το ποδοσφαιρικό Σωματείο του Α.Ο.Κ.-Ι., θέλω να απευθυνθώ σε εσένα, τον απλό – αγνό φίλαθλο της Κεφαλονιάς που στα δύο τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με την ομάδα, μου απέδειξες ότι διψάς για ένα σωστά οργανωμένο – δομημένο Σωματείο, που να μπορεί η ποδοσφαιρική του ομάδα να αποδίδει ποιοτικό – μοντέρνο ποδόσφαιρο. Νοιώθω την ανάγκη καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την πραγματικά συγκινητική προσπάθεια που κάνατε να βοηθήσετε την ομάδα και να απολογηθώ σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά γιατί πιστέψατε σε εμάς, μοιραστήκατε τα όνειρά μας, βοηθήσατε ανεπανάληπτα και εμείς δυστυχώς σας απογοητεύσαμε.

Ο λόγος που εγώ προσωπικά αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα, μετέχοντας σαν Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ., ήταν γιατί θα είχα συνεργάτες συνανθρώπους της μικρής μας κοινωνίας, έντιμους, ανιδιοτελείς, εργατικούς, πετυχημένους στην κοινωνία, μα προπάντων όρεξη να ονειρευτούμε μαζί για μια μεγάλη ομάδα.

Συναποφασίσαμε να χαράξουμε εξαετές πρόγραμμα, βασιζόμενο σε 3 άξονες:
1. Να οργανωθεί σωστά το Σωματείο σε διοικητικό επίπεδο, με γραφεία, γραμματεία, δημόσιες σχέσεις, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να μπορεί να παίξει σωστό – μοντέρνο ποδόσφαιρο για να ευχαριστεί πρώτα όλους εμάς και να τυγχάνει του σεβασμού των άλλων ομάδων.
2. Να αναπτύξουμε ακαδημίες ποδοσφαίρου καλλιεργώντας ποδοσφαιρικά τα νέα παιδιά του Νομού μας, 7-17 ετών, για να μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα μετά από 3-4 χρόνια (μέχρι που πάρθηκε αυτή η απόφαση ο Α.Ο.Κ.-Ι. είχε μόνο δύο δελτία δικών του ποδοσφαιριστών) ούτως ώστε στο τέλος του εξαετούς αυτού προγράμματος, το ρόστερ της ομάδας να αποτελείται κατά 80-90% από παιδιά των νησιών μας (σήμερα το σύνολο των παιδιών στις Ακαδημίες είναι 60).
3. Να δώσουμε να καταλάβει ο φίλαθλος και επιχειρηματικός κόσμος ότι το οικονομικό βάρος της προσπάθειας αυτής πρέπει να το αναλάβουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Επίσης, να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε κοινωνικούς φορείς όπως δήμοι και Νομαρχία να ασχοληθούν σοβαρά με το ποδόσφαιρο και όχι να θυμούνται τα ποδοσφαιρικά Σωματεία παραμονές εκλογών.

Αυτά όλα σχεδόν τα καταφέραμε χάριν της άψογης συνεργασίας που είχαμε στο Δ.Σ. της ομάδας, τη συγκινητική ανταπόδοση του κόσμου (διαφημίσεις) καθώς και τη βοήθεια του δασκάλου-παιδαγωγού καθηγητή του ποδοσφαίρου, Γιώργου Παπαμάλη, που είχαμε την τιμή να ηγείται του ποδοσφαιρικού τμήματος, ως προπονητής.

Η ομάδα πιστεύω ότι έκανε πολύ ωραία παρουσία παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο παρά τα μερικά άτυχα αποτελέσματα που μπορεί να συμβούν και στις μεγαλύτερες ομάδες και τελικά κατετάγη βαθμολογικά στην 5η θέση, θέση που άλλοτε δεν είχε καταλάβει ομάδα της Κεφαλονιάς. Θα φθάναμε βέβαια στο 100% των στόχων μας αν δεν υπήρχε μια αναίρεση των υποσχέσεων που είχαμε από διάφορους κοινωνικούς φορείς που τελικά πήραμε μέρος ή καθόλου από αυτά που μας υποσχέθηκαν (Νομαρχία, Γ.Γ.Α., Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Λειβαθούς, Δήμος Ερίσσου).

Όσον αφορά στην οικονομική προσφορά των μελών του Δ.Σ. στην ομάδα, δηλώνω κατηγορηματικά και ευθαρσώς ότι οι κ.κ. Χ. Ρωμάνος, Δ. Καλλιακούδης, Γ. Καππάτος, Π. Τζιβράς, Δ. Κορσιάνος, Γ. Τζουγανάτος, Ι. Μπουχάγιερ και εγώ προσωπικά καλύψαμε το 85% του προϋπολογισμού είτε σε μετρητά είτε βοηθώντας στην πώληση εισιτηρίων διαρκείας και ανεύρεση χορηγών (ατομικά εγώ πέραν της προσωπικής και επαγγελματικής μου προσφοράς ως γιατρός της ομάδας) έδωσα στο Σύλλογο τα δύο αυτά χρόνια 60.000€).

Και ενώ σιγά-σιγά άρχιζε ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, φορτωμένοι με εμπειρίες και αφήνοντας πίσω όποιες πικρίες που αναπόφευκτα ίσως δημιουργούνται σε μια τέτοια προσπάθεια, δεσμευτήκαμε όλοι ανεξαιρέτως στη γιορτή για τα τριακοστά γενέθλια του Α.Ο.Κ.-Ι. και παρουσία πολιτικών και κοινωνικών φορέων του νησιού μας, ότι η ομάδα μας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα πάει ακόμα καλύτερα.

Ξαφνικά και αναπάντεχα τον Μάιο, σαν κεραυνός εν αιθρία, ο Πρόεδρος της ομάδας Γ. Πολλάτος που η προσφορά του στον Α.Ο.Κ.-Ι. και γενικά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια είναι αντικειμενικά ανεκτίμητη, ανακοινώνει την παραίτησή του και την πρόθεσή του να μην ξανασχοληθεί με την ομάδα άμεσα ή έμμεσα για προσωπικούς λόγους. Απόφαση που και ανθρώπινη είναι αλλά και αποδεχτή και μη κατακριτέα μετά από τόσα χρόνια προσφοράς.

Πιστεύω, όμως, ότι το λάθος του ήταν ότι δεν φρόντισε να αφήσει κάποιας μορφής διάδοχη κατάσταση την οποία να στήριζε όπως όλοι εμείς του Δ.Σ. τον στηρίξαμε αφανώς τα τελευταία 2 χρόνια προσωπικά και οικονομικά. Έτσι δυστυχώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, όπου πρόγραμμα, όνειρα, κόποι, ιδρώτας, πεταχτήκανε στα σκουπίδια.

Θέλω να πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της Κεφαλονιάς άξιζε και αξίζει για κάτι καλύτερο από ότι προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε εμείς και είμαι διατεθειμένος για οποιανδήποτε ανοιχτή δημόσια συζήτηση τόσο επί του παρόντος θέματος όσο και γενικότερα για τον τρόπο αναβάθμισης του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κ.κ. Ν. Κλωνή, Γ. Κουράκο, Δ. Μπατιστάτο και Σ. Μουρελάτο και να τους πω ότι σέβομαι και τους τιμώ απεριόριστα.

Πιστεύω και εύχομαι με τους περισσότερους από τους συνεργάτες μου να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανακάνουμε όνειρα μαζί πάνω σε πιο υγιείς και σταθερές βάσεις και το σπουδαιότερο να δημιουργηθούν οι συνθήκες τα όνειρα αυτά να γίνουν και πράξη.

Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης».

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 
29 Ιουνίου 2022

Εξαιρετική η έκθεση Παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα» 

Εντυπωσιακή η Έκθεση παιδικής και Εφηβικής Τέχνης από το Εργαστήρι Τέχνης «Αποτυπώματα»  της Μαρ…
Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο
27 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης σε ημέρα δράσης «STREETWORK» στο Φισκάρδο

Αύριο Τρίτη 28.06.2022 και ώρα 10.30 π.μ., το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σάμης, θα βρίσκεται στ…
Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»
27 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση αφιέρωμα «Κωνσταντίνος Γεράκης, ο Κεφαλονίτης πρωτοσύμβουλος στην αυλή του Σιάμ»

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι, η…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας
21 Ιουνίου 2022

To Kefalonia Gym Festival ANNA POLLATOU επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου Το τετραήμερο Πέμπτη 23 – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η μεγαλύτερ…
Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του
20 Ιουνίου 2022

Το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του

Η ζωή είναι πιο νόστιμη στη θάλασσα, γι’ αυτό το Οψάριον fishbar στο Αργοστόλι, διευρύνει το ωρά…
Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε
10 Ιουνίου 2022

Στο Artostoli φρέσκο παγωτό μηχανής «CARPIGIANI» που όλοι αγαπήσαμε

Φρέσκο παγωτό μηχανής CARPIGIANI προφέρει πλέον το Artostoli! Αξία ανεκτίμητη όπως αναφέρουν …
Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!
25 Μαΐου 2022

Chimroll: Μια βόλτα στη πιο γλυκιά γωνία του Αργοστολίου!

Αν ψάχνετε για τις πιο ωραίες γλυκές γεύσεις στο Αργοστόλι, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το…
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design