Skip to main content
16 Φεβρουαρίου 2012

H επιστολή-παραίτηση της Ελπίδας Κατσαϊτη από την Διαδημοτική

Κύριοι,

Θυμάστε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διαδημοτικής, κατάένα περίεργο και ευτυχή τρόπο είχαμε πλήρη απαρτία.( Γαλάτης Αγγ,Μοσχονάς Αλεξ., Πυλαρινός Δημ, Μιχαλάτος Θεόφ., Σολωμός Σπυρονικ,Καβαλλιεράτος Θεοτ, Βαγιωνίτης Γερ, Κατσαϊτη Ελπ, Μαρκέτος Αγγ.(είχεφύγει την ώρα της ψηφοφορίας), Κοκκόσης Διον., Κουνάδης Νικ..

Περάσαμε 4 επιτροπές στην οποίες κανένας δεν έφερε αντίρρηση ως πρός ταπρόσωπα εκτός από την επιτροπή προμηθειών, στην οποίαν ο Πρόεδρος μετάαπό συνεννόηση μεταξύ Εμού, του Δημάρχου και του Ιδιου, πρότεινε εμένα σαν υποψήφια.

Τότε ο αντιπρόεδρος Μοσχονάς Αλέξανδρος, έθεσε θέμα ότι επειδήεγώ ήμουν και πρίν στην επιτροπή αυτή, ήθελε να είναι μέλος ο ίδιος.Εξήγησα ότι η επιτροπή αυτή από όταν συστάθηκε είναι ανενεργή, επομένωςεγώ δεν έχω προσφέρει καθόλου τις υπηρεσίες μου σε αυτήν.Στην συνέχεια ο κ. Μοσχονάς επικαλέστηκε, το ότι επειδή αυτός δεν είναικάπου, ήθελε να είναι σε μια επιτροπή. Προφανώς το οτι είναι αντιπρόεδρος δεντου έφθανε και κατά περίεργο τρόπο η μόνη επιτροπή που ήθελε ήταν ηεπιτροπή προμηθειών, γιατί τις άλλες τις πέρασε χωρίς να εκδηλώσειενδιαφέρον.Eκεί λοιπόν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας μεταξύ εμού και του κ.Μοσχονά.Η διαδικασία αυτή ,ΗΘΙΚΑ, ρωτώντας δικηγόρο και από τον Δήμο, δεν θαέπρεπε να γίνει για τους εξής λόγους:

1. Όταν ορίζονται πρόσωπα από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο στο τραπέζι, δενεπιτρέπεται η υποβολή άλλης υποψηφιότητας.
 
 
2. Δεν επιτρέπεται μυστική ψηφοφορία παρά μόνο φανερή και

3. Από την στιγμή που ο ίδιος ο Πρόεδρος προτείνει πρόσωπο είναι υποχρεωμέ- νος να το στηρίξει φανερά και όχι να λέει « συμβαίνουν και αυτά »Συνεχίζοντας σας ενημερώνω, ότι εγώ το μόνο <<λάθος>> για κάποιους πουέκανα ήταν να ρωτήσω από ποιό ποσό και πάνω θα είμαι υπεύθυνη σε αυτήντην επιτροπή. Ειπώθηκαν διάφορα τότε πάνω στο τραπέζι για τα ποσά, μάλισταο πρόεδρος είπε ότι αν εγώ θα είμαι υπεύθυνη απο μηδενικό ποσό , αυτός θαδώσει άμεσα την παραίτησή του. Μείναμε στο να ελέγξουν και να μεενημερώσουν για το ποσό.Αργήσαμε πάρα πολύ καιρό να συνεδριάσουμε και όταν αυτό επρόκειτο να γίνειλίγο πρίν την συνεδρίαση,ο κ, Γαλάτης έθεσε θέμα ότι δεν μπορεί νασυνεργαστεί μαζί μου και μπροστά στο δήμαρχο είπε,ή αυτή ή εγώ. Είπε ότιθέλει τον κ. Μοσχονά και τον κ. Κοκκόση γιατί μόνο με αυτούς μπορεί νασυνεργαστεί. Επειδή πάτησα πόδι, γιατί ποτέ ο Πρόεδρος δεν μου ζήτησε τηνσυνεργασία μου, με την παρέμβαση του Δημάρχου απεσύρθη το θέμα γιαεπόμενη φορά.Και η επόμενη φορά ήταν η συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, μετον κ. Μοσχονά να επικαλείται μια ανυπόστατη δικαιολογία την οποίαν τα μέληκατά πλειοψηφία δέχτηκαν, δίνοντας στην ψηφοφορία 2 ψήφους σε μένα, 7στον κ. Μοσχονά και 1 λευκό.Εδώ θέλω να σας επισημάνω, ότι πριν φθάσουμε στην ψηφοφορία και μέχρι ναετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος έβαλε θέμα, το ποια τράπεζα πρέπει ναχρησιμοποιεί η Διαδημοτική για τα χρήματα και τις πληρωμές του προσωπικούκαι πρότεινε εμένα να το χειριστώ, κάτι που μου ειχε αναθέσει και πρινμερικούς μήνες με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή.

Συζητήσαμε τοθέμα , τον ενημέρωσα για επιτόκια κλπ και του πρότεινα λύση την οποίαναπεδεχθήκατε ομόφωνα τα μέλη του συμβουλίου. Όπως όμως καταλαβαίνετε με θεωρήσατε ικανή και αρμόδια να φροντίσω γιατην καλλίτερη αξιοποίηση των χρημάτων και πληρωνών της διαδημοτικής, όχιόμως ικανή να ξέρω τι γίνεται με τις προμήθειες και προτιμήσατε τον κ.Μοσχονά.Ξέρω ότι οι λόγοι για τους οποίους <<πρέπει να φύγω από τη διαδημοτική >>είναι άλλοι, όπως το θέμα των προμηθειών ,για το οποίο ποτέ όσο ήμουν υπεύθυνη δεν ενημερώθηκα, ούτε εγώ ούτε ο κ. Μαρκέτος , επίσης υπεύθυνος,το ότι αντέδρασα στον μισθό αντιπροέδρου ,κάποιο ποσό 6500 ευρώπερίπου,που αρνήθηκα να ψηφίσω, μέχρι να μου εξηγήσουν τι είναι, όπως και το ότι ήμουν αντίθετη στην προκήρυξη της λειτουργίας του εργοστασίου απόξένους, την στιγμή που ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι μπορούν νατο δουλέψουν πολύ φθηνά μόνοι τους και το γράφει μάλιστα και η σχετικήσύμβαση, το ότι για το θέμα αυτό ζήτησα από τον Πρόεδρο να κάνει έρευνα και να μας ενημερώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ καθώς και διάφορα άλλα.Οσο όμως και να είναι, ΗΘΙΚΑ, επαναλαμβάνω, η διαδικασία αυτή, διάτρητηκαι κατά την γνώμη μου να περιέχει « περίεργα» στοιχεία που προκαλούνεύλογα πιστεύω απορίες στον καθένα, επειδή από τον τρόπο ψηφοφορίας τονδικό σας, κατάλαβα οτι δεν είμαι επιθυμητή ανάμεσά σας, και επειδή εγώ είμαιαυτή που είμαι και δεν προτίθεμαι να σκύψω το κεφάλι για κανένα λόγο, με τηνεπιστολή μου αυτή ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ.Λυπάμαι για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου ,νομίζω ότι οι όσες παρεμβάσειςμου ήταν επικοδομητικές, αντίθετα με άλλους που δεν είχαν κάν άποψη, βέβαιααυτό δεν βόλευε κάποιους .Λυπάμαι όμως ακόμη και για έναν άλλο λόγο, γιατί ενώ φαινομενικά όλοιανήκουμε στην ίδια παράταξη, κάποιοι έχουν φροντίσει να μας χωρίσουν σεευνοούμενους και μη.

Τέλος ευχαριστώ πολύ τον Κύριο που με ψήφισε, για την εμπιστοσύνη στοπρόσωπό μου καθώς και τον Κύριο που ψήφισε λευκό για την εκτίμησή του.Τους γνωρίζω και τους δύο.

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania

Οι πειρατές της Καραϊβικής φέτος βρέθηκαν στο Αργοστόλι …… και φυσικά μας βάζουν σε ρυθμ…
Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης
23 Φεβρουαρίου 2024

Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης

Στο κατάστημα Bio Market στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλών ειδών μπάρες πρωτεΐνης σε διαφορετικές …
Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
13 Φεβρουαρίου 2024

Στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές καρδιές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο στο κρεοπωλείο «Αφοί Δεληκωστόπουλοι» θα βρείτε γεμιστές γιορτινές καρδιές για να γιορτάσετε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU