Skip to main content
14 Ιουνίου 2010

Nέα της Ερίσσου – Ιούνιος Ι

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…ΦΑΝΤΑΣΜΑ στην Έρισο.

Ο Κ. Θεοχαράτος διερωτάται κ΄ καταγγέλλει.

Για το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τα χάλια του, έχουμε γράψει πολλές φορές. Ουσιαστικά ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου αντανακλά τον τρόπο ενεργειών και πράξεων της Δημοτικής μας Αρχής και ιδιαίτερα της Δημάρχου. Όσο και αν αυτή προσποιείται πως το θέμα δεν την αφορά, γιατί δεν μπορεί να βρει συνεργάτες του …επιπέδου της!! όπως κουτοπόνηρα αφήνει να εννοηθεί. Εν τούτοις είναι σε όλους αντιληπτό πως τέτοιους συνεργάτες θέλει, τέτοιους χρησιμοποιεί και κατευθύνει σύμφωνα με τις δικές της διαθέσεις και επιδιώξεις.Στις 3/6, ο Κ. Θεοχαράτος, μετά από πολλές διαμαρτυρίες, προφορικές και έγγραφες, έστειλε και δημοσιεύτηκε σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, το εξής έγγραφο – καταγγελία:

Ισχύει ότι για το 2007 πληρώθηκαν από το Δήμο Ερίσου, στον Ανάδοχο για τις απομαγνητοφωνήσεις των πρακτικών του Δ.Σ. , 2 τιμολόγια χωρίς να γίνει “η κατά τον νόμο βεβαίωση καλής εκτέλεσης από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου” όπως αναφέρει η μονοετής Σύμβαση που είχε υπογραφεί (25.04.07) μεταξύ του Δήμου Ερίσου και του Αναδόχου κ.Τσακίρη ;

Ισχύει ότι για το 2008 δεν υπάρχει καμιά Σύμβαση για απομαγνητοφωνήσεις των πρακτικών του Δ.Σ. και απομαγνητοφωνήθηκαν από τον παραπάνω Ανάδοχο 4 από τις 16 Συνεδριάσεις του Δ.Σ. ;

Ισχύει ότι για το 2009 δεν υπάρχει, όπως και για το 2008, καμία Σύμβαση και απομαγνητοφωνήθηκαν μόνο 4 από τις 13 Συνεδριάσεις του Δ.Σ. ;

(Για το 2010 δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ γιατί αφενός η έναρξη της τουριστικής περιόδου που επηρεάζει σημαντικά το “εποχιακής λειτουργίας” Δ.Σ. της Ερίσου και αφετέρου ο “Καλλικράτης” δεν αφήνουν περιθώρια για διόρθωση λαθών του παρελθόντος).
Ισχύει ότι δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός κασετών των μαγνητοφωνημένων πρακτικών ;

Ισχύει ότι δεν υπάρχουν παραστατικά παραλαβής-παράδοσης κασετών στον Ανάδοχο για να εφαρμοστούν οι όροι της Σύμβασης (έστω για το 2007) στην οποία αναφέρονται οι υποχρεώσεις του Αναδόχου ; (ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις κλπ. κλπ.)

Υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο που να μην έχουν επικυρωθεί πρακτικά καμιάς Συνεδρίασης και να μην έχουν υπογράψει –όχι με δική τους ευθύνη- οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κανένα πρακτικό Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για τα τελευταία τριάμισι χρόνια ;

Υπάρχει -θα δώσω ο ίδιος την απάντηση- στο “Ανεξάρτητο Κράτος της Βόρειας Κεφαλονιάς” στο Δήμο Ερίσου, που από τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν ισχύει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων όπου στο Αρθρο 97 αναφέρει ότι “Η μη τήρηση των πρακτικών συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου”…

Πικραίνομαι όταν σκέφτομαι ότι την ώρα που γειτονικοί μας Δήμοι, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας κάνουν τηλεσυσκέψεις με τα Τοπικά Συμβούλιά τους , στο Δήμο Ερίσου “ψάχνουν στο Μοναστηράκι” να βρουν κασέτες για μαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δ..Σ τους (τις οποίες “θα χάσουν” αργότερα)…

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΅ΜετάβασηΆ, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση:

Η ΅ΜετάβασηΆ λειτουργεί Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ). Πρόκειται για μια δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας που δίνει έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Χρηματοδοτείται και έχει άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και διανύει τον 3ο χρόνο λειτουργίας.

Η Κ.ΜΨ.Υ απαρτίζεται από μια διεπιστημονική ομάδα ψυχίατρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, επισκέπτριας υγείας και διοικητικών υπαλλήλων.

Οι υπηρεσίες της Κ.Μ.Ψ.Υ εστιάζουν:

-σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην διάγνωση και αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες μέσω ψυχιατρικής και ψυχολογικής παρέμβασης με απώτερο σκοπό την υποστήριξη και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση του ατόμου και του οικείου περιβάλλοντος.

-σε κοινοτικό επίπεδο, όπου προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, ενημερώνοντας την κοινότητα για την έννοια της ψυχικής υγείας και δημιουργώντας υποστηρικτικό δίκτυο για τους ψυχικά πάσχοντες. Ακόμη, ύπαρξη συνεργασίας με τοπικούς φορείς καθώς και η ενημέρωση, επιμόρφωση του κοινού αλλά και ομάδων στόχων γύρω από θέματα ψυχικής υγείας
Στην περιοχή της Ερίσσου βρισκόμαστε ανά 15 ημέρες. Το επιστημονικό προσωπικό που καλύπτει τον Δήμο είναι διαθέσιμο για συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και  ομάδες που επιθυμούν να επιμορφωθούν ή να ενημερωθούν  σε θέματα ψυχικής υγείας.
Υ.Γ Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.26710-24437.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία μαζί μας
Αναστασία Λυκούδη.

Στις περίεργες καταστάσεις που βιώνουμε σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, σίγουρα αυτές οι υπηρεσίες θα γίνονται όλο και πιο απαραίτητες. Καλό είναι, να αρχίσουν από πολύ …..ψηλά!!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Για την απαράδεκτη ( όπως και τόσες άλλες) 6η συνεδρίαση, αναφερθήκαμε στο προηγούμενο Δελτίο. Συνεχίζουμε με τις ΅αποφάσειςΆ των επί μέρους θεμάτων.

Πολλά θέματα ζωτικής σημασίας για την Έρισο, αναβλήθηκαν και παραπέμφθησαν στις γνωστές Ελληνικές καλένδες με άγνωστη κατάληξη.

Το 5ο θέμα (ΣΧΟΑΠ), αναβλήθηκε, γιατί έλειπαν ΅κάτι χαρτιάΆ!!. Δυστυχώς ένα ακόμη θέμα ( το χωροταξικό), που είχε αρχίσει από την προηγούμενη Δημ. Περίοδο, συνεχώς τραινάρεται. Όπως φαίνεται θα το φέρουν λίγο πριν τις εκλογές με τεράστιες ελλείψεις και θα προσπαθήσουν να πειθαναγκάσουν τους Δ.Σ να το δεχθούν ΅για να μη χαθεί το κονδύλι κτλΆ. Και βέβαια θα τα ΅τσεπώσουνΆ οι μελετητές και οι ΅βοηθοί τουςΆ.

Τα 10,11,12, ( ενοικίαση κοινόχρηστων χώρων, κυκλοφοριακό Φισκάρδου και Ασσου), και αυτά αναβλήθηκαν, ενώ η τουριστική περίοδος κοντεύει στη μέση!! Κατ΄αρχή πρόκειται για κανονιστικές αποφάσεις και χρειάζονται αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων (Τ.Σ) και όχι απλώς να παρίσταται ο πρόεδρος του Τ.Σ. Επί πλέον κατά την διάρκεια της συζήτησης η Α/δήμαρχος Ντ. Παναγιωτάτου, ΅μούλωσεΆ και αποχώρησε από το τραπέζι της συνεδρίασης και κάθισε στα καθίσματα του κοινού!!, ανατρέποντας την απαιτούμενη πλειοψηφία. Αυτά τα χαριτωμένα και κωμικοτραγικά.

Το 1ο ( αξιοποίηση της Δημ. περιουσίας με ΣΔΙΤ, που ΅σέρνεταιΆ από την προηγούμενη Δημ περίοδο ), παρά λίγο να έχει την ίδια τύχη. Σώθηκε ένα μέρος του (στην Ασσο, το τουρ. Περίπτερο και το πρ. σχολείο, στον Κοθριά το οικόπεδο του πρ. σχολείου), την τελευταία στιγμή. Η αξιοποίηση των 4 ακινήτων στο Τ.Δ Φισκάρδου παραπέμφθηκε στις καλένδες. Μεγάλες οι αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και νομικά προβλήματα που δεν λύθηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις.

Το τουρ. περίπτερο εκτός από την διεκδίκηση του τωρινού ενοικιαστή ( θέμα 2), έχει τέτοια προβλήματα και ο χειρισμός του διαχρονικά τόσο επιπόλαιος, που κινδυνεύει να γίνει μπούμερανκ για το Δήμο. Το ερείπιο της ΕΤΑ ( ΕΟΤ), στη πλατεία, έχει τεράστια προβλήματα, επίσης από διαχρονικές παλινωδίες και αμέλειες. Τα δύο πρ. σχολεία ( Φισκάρδου, Τσελεντάτων), που οι προτάσεις συνεχώς αλλάζουν καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν, από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν σύμφωνα με αυτά που επιθυμούν οι κάτοικοι. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή ( Ματσούκης, Νικολετάτου, Βανδώρος), που μετά από πρόταση του Τοπ. Συμβ. Φισκάρδου, να εισηγηθεί προτάσεις σε επόμενο Δημ. .Συμβ. Καλένδες, μέχρι να αναλάβουν οι Αργοστολιώτες.!!
Πολύ ΅ζουμερόΆ το 3ο θέμα. Η μεταφορά των λυμάτων στοιχίζει στο Δήμο και στους Φισκαρδιώτες 120.000 ¤ το χρόνο, για ποσότητα λυμάτων που κανείς ΔΕΝ με μετρά. Η πρότασή μου να υπολογίζεται από την ποσότητα που απορρίπτει ο μεταφορέας στον βιολογικό του Αργοστολίου, δεν γίνεται δεκτή, καταλαβαίνεται το γιατί .

Στο 8ο θέμα συγκροτήθηκε επιτροπή παραλαβής του βυτιοφόρου λυμάτων του Δήμου ( Φιλιππάτος, πρόεδρος, Κουνάδης μηχανικός ΤΥΔΚ και Κουταλάς, μέλη). Και αυτό το θέμα που θα ελάφρυνε Δήμο και επιχειρηματίες από τα δυσβάστακτα 120.000 ¤, σερνόταν 4 χρόνια. Τώρα βέβαια αγοράζεται ( με τι λεφτά;), όμως μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να έχει προηγηθεί η σύμβαση με τον ιδιώτη μεταφορέα! Του χρόνου αναλαμβάνουν οι Αργοστολιώτες και το ΅θέμαΆ δεν θα έχει ενδιαφέρον!. Αν τελικά αγορασθεί και αρχίσει να μεταφέρει μέσα στο καλοκαίρι, ο ιδιώτης βάσει της σύμβασης θα αποζημιωθεί με ένα σημαντικό ποσό. Τα χάλια μας!!

ΠΗΓΗ: TA NEA THΣ ΕΡΙΣΣΟΥ

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…
γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…
Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…
Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25 Ιουλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα για ακόμη μια χρονιά το πανηγύρι της Αγίας Άννας στην Λακήθρα με ζωντανή…
24 Ιουλίου 2024
Γιάννης Κότσιρας live στην Κεφαλονιά Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 Αύλειος χώρος Ξενία – Αργοστόλι Μα…
23 Ιουλίου 2024
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο κατάστημα «V & V Cafe Snack Bar & More» διοργανώνεται μουσική …
22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU