Skip to main content
3 Μαρτίου 2011

www.kefallinia.com: Ένα νέο portal για την Κεφαλονιά

Σας πληροφορούμε ότι από σήμερα το απόγευμα είναι «στον αέρα» το νέο portal για την Κεφαλλονιά στην διεύθυνση www.kefallinia.com και έχει την δομή και την ύλη που θα περιελάμβανε μια εφημερίδα. ΓιΆ αυτό και στην προμετωπίδα του site υπάρχει ο τίτλος «Εφημερίδα των Κεφαλλήνων». Αυτό αποτελεί την συνέχεια του site της Πολιτιστικής Επετηρίδας ΟΔΥΣΣΕΙΑ (www.odusseia.gr), διεύθυνση η οποία είναι κανονικά εν ισχύ, όμως οδηγεί στο νέο site. Όλοι οι συνεργάτες της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ παραμένουν και έχουν επιπλέον προστεθεί και νεώτεροι.

Το νέο portal έχει νομική κατοχύρωση, είναι επίσημα καταταθημένο στην Γενική Γραμματεία Τύπου, έχει αναπτύξει –και αναπτύσσει συνεχώς- συνεργασία με πρακτορεία ειδήσεων εντός και εκτός της Ελλάδας και καλύπτει όλους τους τομείς –και όχι μόνον τον τομέα του Πολιτισμού που υπήρξε ο άξονας της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ.

Θα χαρούμε να περιηγηθείτε στο site μας και να μας στείλετε την γνώμη σας, η οποία θα μετρήσει για εμάς.

Στην «Επικοινωνία» θα βρείτε ορισμένα από τα mails των βασικών συνεργατών.

Φιλικά
Η συντακτική ομάδα

Έτσι, για αρχή

Όταν πρωτοξεκίνησε το site www.odusseia.gr ήταν Οκτώβριος του 1999. Το κόστος ήταν αρκετά υψηλό, είχε υπερβεί τις 230.000 δρχ. κάθε χρόνο. Από τότε, που κυκλοφόρησε η πρώτη πολιτιστική επετηρίδα, με το ίδιο όνομα, «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», έχουν περάσει 12 χρόνια γεμάτα και έχουν κυκλοφορήσει αντίστοιχα περιοδικά.Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» θα παραμείνει στο site, «κρυμμένη» στα «Πολιτιστικά», αλλά και στην Καθημερινή Ατζέντα, και αλλού –το αίμα νερό δεν γίνεται-.

Ο πολιτισμός είναι ένα «κομμάτι» της ζωής μας. Μικρό ή μεγάλο, εξαρτάται από τον εσωτερικό κόσμο του καθενός. «Κομμάτι» πάντως. Οι ιδέες -με ή χωρίς εισαγωγικά- έχουν επενδυθεί με άφθονο χρήμα. Καλπάζουν οι ειδήσεις, οξύνονται τα προβλήματα, η λαϊκή αντίδραση στα όποια μέτρα της όποιας εξουσίας σχοινοβατεί. Οι αντοχές, στο μεταίχμιο. Aλλαξαν βίαια οι καιροί. Έγιναν άγριοι, ανθρωποφάγοι. Aλλαξαν τα δεδομένα, επεκτάθηκαν τα ενδιαφέροντα, οι πληροφορίες πλήθηναν. Είναι πολύμορφες, πολυδιάστατες και πολυποίκιλες, κινούνται με απίστευτη ταχύτητα σε έναν κόσμο «ιντερνετικό», άπνοο, δημιουργώντας σύγχρονο πλαίσιο τάσεων, ροπών, ιδεών, προβληματισμών και τρόπου ζωής. Εκείνο που δεν αλλάζει και που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ είναι η αγάπη για το νησί μας, για την Κεφαλλονιά που πάντα παραμένει το «κέντρο του κόσμου», του δικού μας κόσμου, του μικρού και μεγάλου, του τόσο κοντινού και αυτού που απλώνεται σε όλη την οικουμένη. Παραμένει η πίστη στις διαχρονικές αξίες, ο σεβασμός στις όποιες ιδεολογικές διαφορές, και φυσικά, η εκτίμηση στον αναγνώστη. Γιατί, αναγνώστες τελικά είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Σήμερα ξεκινάμε, με πλουσιότερο συντακτικό δυναμικό από ότι τα προηγούμενα χρόνια, και, όπως πάντα, με πολλή διάθεση σε ένα νέο template, περισσότερο «πλούσιο», που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες για πληροφόρηση και θα είναι –εκτός από www.odusseia.gr – το www.kefallinia.com. Δεν χρηματοδοτούμεθα από κανέναν. Από κανένα δεν ελεγχόμεθα. Δεν είμαστε προσαρτημένοι στο άρμα κανενός είδους εξουσίας. Δεν υπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν είμαστε υποταγμένοι σε κανένα κέντρο αποφάσεων. Δεν είμαστε αριβίστες. Στα δώδεκα χρόνια κυκλοφορίας της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ», μας γνωρίσατε. Είμαστε χρόνια στην συγγραφή, στην έρευνα, στην αξιολόγηση μηνυμάτων και πληροφοριών οι οποίες δεν μας χτυπούσαν την πόρτα, αλλά «πηγαίναμε εμείς» σε αυτές. Η μετουσίωση σε πείρα ήλθε σιγά-σιγά. Δεν είμαστε βέβαια πανεπιστήμονες, αλλά συνεργαζόμαστε με επιστήμονες σχεδόν όλων των κλάδων στοχεύοντας πλέον στην χάραξη μιας νέου εύρους αξιόπιστης πληροφόρησης.

Στην προμετωπίδα υπάρχει ο τίτλος «Εφημερίδα των Κεφαλλήνων» η οποία αποτελεί την συνέχιση μιας ιστορικής κεφαλλονίτικης εφημερίδας (έτος ίδρυσης 1928), την οποία εμπνεύστηκε μέλος της οικογένειάς μου και διατηρούσε με άλλους τρεις αγαπημένους φίλους του. Τιμώντας την μνήμη τους αναφέρω τα ονόματά τους: Μαρίνος Μοντεσάντος, μηχανικός και ιδρυτής του ΤΣΜΕΔΕ, Νικόλαος Καβαζαράκης, Π. Βιλάνδος και Διονύσιος Μανέντης, γιατροί. Η τέχνη της τυπογραφίας από το 1928 απέχει μέχρι σήμερα «έτη φωτός». Όμως ο σεβασμός στους κανόνες της δημοσιογραφίας παραμένει πάντα αναλλοίωτος.

Ο συντάκτης κειμένων μπορεί και έχει κάθε δικαίωμα να διατηρήσει την ανωνυμία του –κι εμείς μπορούμε φυσικά να την κρατήσουμε ως δημοσιογραφικό απόρρητο μέσα από την ένταξη στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου όπως αυτή κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τις λοιπές διεθνείς συμβάσεις. Έχουμε κάθε δικαίωμα να μην αποκαλύπτουμε τις πηγές των πληροφοριών μας. Και φυσικά, έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην προμετωπίδα του ιστότοπου υπάρχει σε μόνιμη βάση το: «Βήμα προβληματισμού, συνέπειας, ανταλλαγής γνώμης και ευρείας ενημέρωσης. Ιστότοπος αλήθειας, σεβασμού, εγκυρότητας, αξιακού επαναπροσδιορισμού μιας κοινωνίας που προσαρμόζεται σε ένα αδιάκοπα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Της δικής μας μικρής κοινωνίας». Και κάτω από τον τίτλο «Εφημερίδα των Κεφαλλήνων» το: «Ο σιωπών δοκεί συναινείν».
Αυτά θα υπηρετήσουμε με ειλικρίνεια, θάρρος, λεβεντιά, ευθύτητα και αξιοπρέπεια με μόνον άξονα τον σεβασμό στον αναγνώστη.

Για την Διεύθυνση
Ευρυδίκη Λειβαδά

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΡΧΕΙΟ

Σάββατο βράδυ @ MY WAY CLUB [28.12.2019]

Ακόμη ένα Σαββατόβραδο γέμισε το My Way από κόσμο γεμάτο κέφι και τρελή διάθεση για χορό! Ρίξτε μ…

«ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» σας προσκαλεί σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Σπαρτιά

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα…

Μια θύμηση για τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο και λαμπρό επιστήμονα π. Γεώργιο Μεταλληνό

γράφει ο Σωτ. Γαλανός Τα ακόλουθα λόγια της γραφή μου ας είναι από καρδιάς για τον αγαπητό μας σ’…

Νίκη επί του Προμηθέα ΄14 στην Πάτρα και πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας για τους Εφήβους του Α. Σ. Κεφαλονιά

Ο Α.Σ. Κεφαλονιά μπορεί να περηφανεύεται για άλλη μια χρονιά για την πρόοδο των αναπτυξιακών…

Λύκειο Ελληνίδων – Το στόλισμα της «Αγιοβασιλίτσας»

Σε κλίμα ευφρόσυνο, με πολλά παραδοσιακά κεράσματα και ευχές, πραγματοποιήθηκε , 29 Δεκέμβρη…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουνίου 2024

Π.Σ. Το Σπάρτο: «Όλα τα λένε οι χοροί..» @Σπαρτιά [22.06.2024]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Σπάρτο» διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά υπέροχη βραδιά για την αναβίω…
22 Ιουνίου 2024

Ψηφιακή διήγηση της δημογραφικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ιστορίας της Κεφαλονιάς @Κέφαλος [21.06.2024]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» ψηφιακή διήγηση της δημογραφικής, κοινων…
21 Ιουνίου 2024

Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής [21.06.2024]

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική Σχολή της πόλης μας π…
21 Ιουνίου 2024

Μουσική συναυλία: Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» [21.06.2024]

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται σήμερα , ο Δήμος Αργοστολίου, παρουσίασε …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πρoστατευμένο: Tzannatos Jewellers: Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024

Πρoστατευμένο: Tzannatos Jewellers: Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό …
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει
13 Ιουνίου 2024

Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει και ομορφαίνει

Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζε και ομ…
To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»
13 Ιουνίου 2024

To νέο κατάστημα στο Αργοστόλι «V & V Cafe snack bar & more»

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν απολαυστικό καφέ και να δοκιμάσεις συναρπαστικά br…
Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι
10 Ιουνίου 2024

Το νέο κατάστημα «Gadget Experts» κάνει την εμφάνισή του στο Αργοστόλι

Επισκεφθήκαμε σήμερα το νέο κατάστημα «Gadget Experts» στο Αργοστόλι. Το Gadget Experts άνοι…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU