Skip to main content
Παρουσίαση δράσης The H2O explorers από το Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου [05.06.2020]
Παρουσίαση δράσης The H2O explorers από το Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου [05.06.2020]
5 Ιουνίου 2020

Παρουσίαση δράσης The H2O explorers από το Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου [05.06.2020]

Η παρουσίαση μιας πολύ όμορφης δράσης έγινε από τα παιδιά του Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου σήμερα το πρωί, με θέμα The H2O explorers. Πρόκειται για μια έρευνα με θέμα το εργοστάσιο αφαλάτωσης του Αργοστολίου, την ποιότητα του νερού που παράγεται, αλλά και το κατά πόσο είναι ενημερωμένοι οι Αργοστολιώτες για το τεράστιο αυτό έργο που υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοστάσιο αφαλάτωσης, όπου και οι υπεύθυνοι είχαν την ευκαιρία να τους ξεναγήσουν στην διαδικασία από την λήψη του νερού από την πηγή, μέχρι και την τελική επεξεργασία και την παραγωγή του πόσιμου νερού. Τους παρουσίασαν τις προδιαγραφές, αλλά και τα στάδια ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας του παραγώμενου νερού, εξηγώντας τους τα οφέλη από αυτή την διαδικασία για τον τελικό καταναλωτή, τόσο στο οικονομικό ζήτημα της μη αγοράς πλέον εμφιαλωμένου νερού για πόση, όσο και στην προσπασία οικιακών συσκευών, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερη συντήρηση και να μεγαλώνει η διάρκεια ζωής τους.

Ακολούθως, έγινε έλεγχος της ποιότητας του νερού σε εργαστήριο και κρίθηκε ότι αντιστοιχεί σε ποιότητα νερού ανώτερη από τη μέση ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού που πωλείται στην αγορά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον ιστοριοδίφη κο Αγγελοδιονύση Δεμπόνο, όπου τους τόνισε την σημασία του να έχει η βρύση μας καθαρό νερό, μέσα από μια αναδρομή σε ιστορικές περιόδους που κάτι τέτοιο δεν ήταν αυτονόητο. Ιδιαίτερες και αναλυτικές αναφορές υπάρχουν σε βιβλίο του για το Αργοστόλι.

Κατά την διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε ανώνυμη στατιστική έρευνα με ερωτηματολόγια στο διαδίκτυο, όπου οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το αν εμπιστεύονται το νερό που επεξεργάζεται το εργοστάσιο αφαλάτωσης, ποια είναι η εξοικονόμηση σε χρήματα από αυτό, αλλά και αν γνωρίζουν ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Η παρουσίαση έκλεισε με παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του επεξεργασμένου νερού από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ κο Γασπαρινάτο, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στους μαθητές, ένα βίντεο με απολογισμό των δράσεων, αλλά και μια παρουσίαση που έγινε του προγράμματος στο ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL.

Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα επίσης δημιούργησαν GRAFFITI στον δρόμο της Λάσσης προς το Αργοστόλι σχετικό με το θέμα, ενώ έβαψαν και ένα παλιό όχημα της ΔΕΥΑ στα χρώματα της δράσης και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Η δράση ολοκληρώθηκε με ενημέρωση στους πολίτες για τα αποτελέσματα της έρευνας σε σημείο που βρέθηκαν κοντά στην γέφυρα Δεβοσέτου.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι η καλύτερη δράση κάθε περιφέρειας κερδίζει την συμμετοχή σε κεντρική δράση στις Βρυξέλες. Ευχόμαστε στα παιδιά καισ τους επιβλεποντες καθηγητές κάθε επιτυχία στον διαγωνισμό και σε κάθε περίπτωση να τους συγχαρούμε για αυτή την όμορφη δράση και την υλοποίησή τους που μας βοήθησε και εμάς να μάθουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα για το θέμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επίκεντρο την πρόληψη, την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη κάθε γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σ…
Στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2026, το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Πάλιος», η  Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκ…
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα Kε…
Ο Εορτασμός της «28 ης Οκτωβρίου 1940» αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26 ης και λήγει με την δύση το…
Για 8η συνεχόμενη χρονιά η συμβολική περιπατητική διαδρομή του Δήμου Αργοστολίου για την ενημέρωση…
26 η Οκτωβρίου 2026 ημέρα Δευτέρα: Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της 26 ης Οκτω…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μαζί για τη Ζωή»: Ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης στο Ληξούρι
23 Οκτωβρίου 2026
Με επίκεντρο την πρόληψη, την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη κάθε γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σ…
«Ζωντανεύουμε τις συνταγές του 1943»: Ένα ταξίδι μνήμης και γεύσης σε Ληξούρι και Αργοστόλι
23 Οκτωβρίου 2026
Στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2026, το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Πάλιος», η  Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκ…
Ίδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή και Isalos.net: Εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, την ιστορία και το μέλλον της Κεφαλονίτικης Ναυτιλίας
23 Οκτωβρίου 2026
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα Kε…
Δήμος Αργοστολίου: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940
22 Οκτωβρίου 2026
Ο Εορτασμός της «28 ης Οκτωβρίου 1940» αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26 ης και λήγει με την δύση το…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
20 Οκτωβρίου 2026
Οι σεισμοί του 1953 παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη της Κεφαλονιάς, μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώ…
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.