Skip to main content
11 Μαΐου 2005

Στις 13 Μαΐου 2005 η 2η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Διαμεσογειακής

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει τη 2η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Διαμεσογειακής Επιτροπής για το Βιώσιμο Τουρισμό στη Μεσόγειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 13 Μαΐου 2005 στο συνεδριακό χώρο της ΑΝΕΔΚ “Φαληράκι”. Η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας, της οποίας συντονιστής έχει οριστεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια διεθνούς διαπεριφερειακής συνεργασίας στο πεδίο του βιώσιμου τουρισμού στη Μεσόγειο, στο οποίο συμμετέχουν περιφέρειες από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα με κοινό στόχο τη χάραξη κοινής πολιτικής προβολής της Μεσογείου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού καθώς και το σχεδιασμού ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναπτυχθούν προβληματισμοί σχετικά με τις προκλήσεις της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν Διευθυντές Οργανισμών Τουρισμού Ισπανικών, Ιταλικών και των Ελληνικών Περιφερειών, ενώ θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από το Γ.Γ. Γραμματέα ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση, τον Πρόεδρο του Γεωπολιτισμικού Πάρκου Ανατολικού Αιγαίου κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και λοιπών εκπροσώπων τουριστικών φορέων των συμμετεχουσών περιφερειών.
Αναλυτικά, τα θέματα της πρωινής συνεδρίας θα καλύψουν τους τομείς της σημασίας του βιώσιμου τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη, εδαφική και κοινωνική συνοχή και την απασχόληση, της κοινής αναπτυξιακής πολιτικής μεταξύ των μεσογειακών περιφερειών, της συμβολής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, τις στρατηγικές ανάπτυξης και προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προβολή της Μεσογείου ως ενιαίου τουριστικού προϊόντος.
Κατά την απογευματινή συνεδρία θα γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας και θα υποβληθούν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων διαπεριφερειακής ανάπτυξης.
Το θέμα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η συμμετοχή μας στο συλλογικό αυτό διαπεριφερειακό όργανο της Διαμεσογειακής Επιτροπής μάς φέρει σε επαφή με τον υπόλοιπο Μεσογειακό χώρο και μας παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας με κοινούς στόχους και κοινές προοπτικές, λαμβάνοντας υπόψη σημαντικές παραμέτρους στο χώρο του τουρισμού, όπως τη διατήρηση του πολιτιστικού χαρακτήρα και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων κάθε περιφέρειας, καθώς και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

ΑΡΧΕΙΟ

72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμ…
Μεγάλη Τρίτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμε…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου «Το λιμάνι μου είσαι εσύ» του Κώστα Κρομμύδα [06.07.2026]
6 Ιουλίου 2026
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου, στην Alliance Française Αργο…
Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
6 Ιουλίου 2026
Δύο καλοκαιρινές βραδιές στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από το φως της Ακρόπολης, κλείνουμε τη φετιν…
Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
6 Ιουλίου 2026
Πριν από το καλοκαιρινό νυχτερινό σκηνικό του Ιονίου Ενυδρείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιου…
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
6 Ιουλίου 2026
Ο Δήμος Αργοστολίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Σβορωνάτων, διοργανώνει δράση εθελοντικού καθα…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.