Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis
Ονομάζεται Lea Marković και είναι η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στο Šabac της Σερβίας, την πόλη με την οποία έχει αδελφοποιηθεί το Αργοστόλι. H Lea είναι μόλις 20 ετών και σπουδάζει στο τμήμα ψυχολογίας (1ο έτος) στο Novi Sad της Σερβίας.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται καλεσμένη του Δήμου Αργοστολίου και θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του 2ημέρου του καρναβαλιού, εκπροσωπώντας την πόλη της. Ταξίδεψε οδικώς, για 26 ώρες για να βρεθεί εδώ και δηλώνει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκεται κοντά μας. Παρά το κουραστικό ταξίδι, μας δήλωσε ότι μόλις ξημέρωσε η ηλιόλουστη ημέρα, η όμορφη πόλη που την φιλοξενεί την έχει ήδη ανταμείψει. Δεν γνωρίζει πολλά για την πόλη μας, ωστόσο σιγά σιγά εξερευνεί και μαθαίνει.
Αυτή και η ομάδα της βρίσκονται εδώ για έναν πολύ όμορφο λόγο, για την συμπλήρωση 30 ετών από την αδελφοποίηση μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για το ότι θα γιορτάσουν μαζί μας πρώτοι ως εκπρόσωποι της Σερβίας αυτή την επέτειο.
Με αυτή την ευκαιρία επικοινωνήσαμε μαζί της. Μας μίλησε για την συμμετοχή της στο δικό μας καρναβάλι ως Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας και φυσικά βγάλαμε μερικές φωτογραφίες σε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής!!!
Σήμερα, θα την συναντήσουμε στο «μαγική καρναβαλούπολη», καθώς και στην νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση, με μια μαγευτική φορεσιά, ενώ θα παρευρεθεί και στην μεγάλη μεσημεριανή παρέλαση την Κυριακή στο Αργοστόλι!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» – Εθελοντική αιμοδοσία στο Ληξούρι
Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά: Βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών/-τριών
Κρητικό γέντι στην «Μπαράκα» στο Ληξούρι
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ — Αφιέρωμα Animation
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53






