Η Canon πρώτη σε πωλήσεις ψηφιακών μηχανών
Η Canon πήρε μικρό προβάδισμα στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών το περασμένο έτος, βάση μιας έρευνας που έκανε η εταιρία IDC, κυρίως λόγο της μεγάλης ζήτησης για τα high-end μοντέλα.H Canon διέθεσε 12,63 εκατ. φωτογραφικές μηχανές, ποσό που αντιστοιχεί στο 17,1% της αγοράς. Η Sony ήταν δεύτερη με πολύ μικρή διαφορά με 12,32 εκατ. και 16,7%, ενώ η Kodak ήταν τρίτη, με 8,71 εκατ. και 11,8%. Το σύνολο ανέρχεται στα 74 εκατομμύρια κομμάτια.
Αυτά τα νούμερα αφορούν όλα τα είδη των φωτογραφικών μηχανών από τις απλές χωρίς zoom, τις reflex, αλλά και τις SLR. Είναι η πρώτη φορά που η IDC συμπεριλαμβάνει τις μηχανές SLR στα ετήσια στατιστικά.
Παλαιότερα οι μηχανές SLR ήταν πάρα πολύ ακριβές και η χρήση τους ήταν αποκλειστικά επαγγελματική. Τον περασμένο χρόνο οι ψηφιακές SLR έγινα ένα καταναλωτικό προϊόν, αφού πολλά μοντέλα είχαν κόστος μικρότερο από $1,000. Η πολύ καλή πολιτική της Canon και οι σχετικά χαμηλές τιμές των SLR έδωσαν στην εταιρία την πρώτη θέση, και πλέον οι ψηφιακές SLR είναι από τις πιο δημοφιλείς αγορές!
Από το Technews.gr
ΑΡΧΕΙΟ
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
Έθιμα Μ. Πέμπτης: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» [2013 – 2024]
Έθιμα Μ. Τρίτης: Το τροπάριο της Κασσιανής [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρουσίαση βιβλίου «Το λιμάνι μου είσαι εσύ» του Κώστα Κρομμύδα [06.07.2026]
Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή




