Skip to main content
8 Μαρτίου 2005

Η Νομαρχία για το δρόμο της Κρανιάς

Από τη Ν.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το δρόμο της Κρανιάς:
Για μία ακόμη φορά απευθυνόμαστε στο λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για να τον ενημερώσουμε υπεύθυνα για το έργο του ΔΡΟΜΟΥ της ΚΡΑΝΙΑΣ.
Επειδή ορισμένα έντυπα παραπληροφορούν ασύστολα τους πολίτες με ψευδείς και προκατασκευασμένες ειδήσεις.
Επειδή ο κ. Ν. Βαλλιανάτος, που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την καθυστέρηση του έργου της Κρανιάς, προσπαθεί να γίνει ο ήρωάς της.
Επειδή ο κ. Δ. Γεωργάτος, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία-περιοδεία παραπληροφόρησης των πολιτών, αναφέρει συχνά ότι έχουν χαθεί τα χρήματα και το έργο δεν θα γίνει.
Επειδή τον τελευταίο καιρό εκτελείται εργασία αποκατάστασης του παλαιού οδοστρώματος.
Επειδή με όλα αυτά πλανάται μια φήμη ότι το έργο της Κρανιάς δεν θα γίνει.
Γι’ αυτό και εμείς με κάθε ειλικρίνεια, μετριοπάθεια και σεμνότητα θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η ευαισθησία μας για την κατασκευή του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Νομαρχιακή Αρχή, κινηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση διεκδικώντας την κατασκευή του.
Ο κ. Νομάρχης διεκδίκησε την χρηματοδότησή του και την άμεση ένταξή του στο πρόγραμμα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Έτσι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2003 και εντάχθηκε στα έργα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με φορέα εκτέλεσης την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Δημοπρατήθηκε στις 28 Απριλίου 2004 και η σύμβαση του έργου με τον εργολάβο κ. Χαρητάκη υπεγράφη στις 18 Φεβρουαρίου 2005 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Εντός των προσεχών ημερών, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ι.Ν. κ. Ι. Ροδίτης θα εγκαταστήσει τον εργολάβο.
Στις 15 Μαρτίου το Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας θα ορίσει τιμή μονάδος για την αποζημίωση των παροδίων ιδιοκτητών, ούτως ώστε να αποζημιωθούν και να ξεκινήσει το έργο.
Ο χρόνος έναρξης των εργασιών υπολογίζεται ότι θα αρχίσει το καλοκαίρι και θα διαρκέσει 18 μήνες.
Επειδή το οδόστρωμα του δρόμου της Κρανιάς ήταν κατεστραμμένο, ήδη εκτελούνται εργασίες επισκευής και αποκατάστασής του μέχρι να αρχίσει το έργο.
Την ενημέρωση αυτή ο κ. Νομάρχης την έκανε τόσο κατά την Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αργοστολίου και τους Αντιδημάρχους του, όσο και στην Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 28/2/2005.
Οι ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου είναι μεγάλες και αυτές οφείλονται αποκλειστικά στον κ. Ν. Βαλλιανάτο και στον κ. Δ. Γεωργάτο που με τις παραβλέψεις και τα λάθη τους πήραν λάθος αποφάσεις στο Ν.Σ. για την απαλλοτρίωση, οι οποίες ήταν διάτρητες νομικά με αποτέλεσμα να μην στέκονται στις ενστάσεις των παροδίων ιδιοκτητών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Έτσι αναγκαστήκαμε το φθινόπωρο του 2003 να αποσύρουμε την απαλλοτρίωση με απόφαση του Ν.Σ. διότι ήταν νομικά διάτρητη λόγω του ότι ο κ. Βαλλιανάτος είχε έννομο συμφέρον επί του Δρόμου και ταυτόχρονα ήταν ο Πρόεδρος του Ν.Σ. που απαλλοτρίωνε. Έτσι ο κ. Βαλλιανάτος για τον δρόμο της Κρανιάς είναι συνώνυμο του ψεύδους, της υποκρισίας, της ανευθυνότητας. Είναι ο υπεύθυνος που ο δρόμος της Κρανιάς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
Όλη αυτή η ομάδα ψεύδους, παραπληροφόρησης και μικροπολιτικής Βαλλιανάτου–Γεωργάτου και ορισμένων Μ.Μ.Ε. που προκαλούν σύγχυση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς προσπαθεί για μια ακόμη φορά με προκατασκευασμέ-νες, ψευδείς ειδήσεις να επιφέρει σύγχυση.
Τους πληροφορούμε ότι ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τους ξέρει πλέον αλλά γνωρίζει και τους τρόπους που χρησιμοποιούν.
Τους πληροφορούμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν κανένα έργο στο Νομό μας.

ΑΡΧΕΙΟ

Μια ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική ημέρα ήταν η σημερινή για τον Δήμο Αργοστολίου και τον αθλητ…
Ο πρώτος ελληνικός οπτικός μικροδορυφόρος εκτοξεύθηκε με πύραυλο της SpaceX και θα παρέχει εικόνες…
72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκκίνηση για την Team Hellas στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Backyard Ultra @Αργοστόλι [17.10.2026]
17 Οκτωβρίου 2026
Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στο Αργοστόλι η προσπάθεια της Team Hellas στο Backyard Ult…
Πραγματοποιήθηκε το προαγωνιστικό γεύμα στον Κούταβο πριν την εκκίνηση του Kefalonia Backyard Ultra [16.10.2026]
16 Οκτωβρίου 2026
Σε μια όμορφη βραδιά, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την ομαδικότητα και τη γνωριμία των αθλητών, πραγ…
Το backyard Ultra – World Team Championship έρχεται στην πόλη μας
16 Οκτωβρίου 2026
Οι 15 πιο δυνατοί δρομείς backyard της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με τις 15μελείς εθνικές ομάδες 72 χ…
Book Party με τη Μαρίνα Γιώτη στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
16 Οκτωβρίου 2026
Ένα διαδραστικό βιβλιοπάρτι με τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες το Σάββ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
4 Σεπτεμβρίου 2026
Πλούσια ποικιλία σχολικών ειδών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο του Αργοστολίου Το&nb…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.