Σοβαρό τροχαίο στο Αργοστόλι με θύμα φοιτητή
Στις 14:00 την Τετάρτη 13-10-2004 σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην λεωφόρο Βεργωτή, έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το δυστύχημα έγινε όταν το “παπάκι” στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός του μαζί με τον σοβαρά τραυματισμένο (φοιτητές και οι 2 του Τ.Ε.Ι Αργοστολίου), φρέναρε απότομα για να αποφύγει διερχόμενο περαστικό, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός να εκτιναχθεί στο οδόστρωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι.
Η διακομιδή του σε κεντρικό νοσοκομείο δεν κατέστη δυνατή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ο οδηγός, αλλά και ο πεζός γλίτωσαν με ελάχιστες εκδορές.
Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται, αν και με βάση τους αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχει θέμα υπερβολικής ταχύτητας. Το ατυχές περιστατικό για ακόμα μια φορά θα είχε αποφευχθεί αν οι επιβαίνοντες στο μηχανάκι φορούσαν κράνος, κάτι που δυστυχώς είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για όλους σχεδόν τους μοτοσικλετιστές.
ΑΡΧΕΙΟ
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
Έθιμα Μ. Πέμπτης: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» [2013 – 2024]
Έθιμα Μ. Τρίτης: Το τροπάριο της Κασσιανής [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή





