Skip to main content
Νέα ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης στη Villa Ροδόπη
Νέα ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης στη Villa Ροδόπη
18 Αυγούστου 2020

Νέα ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης στη Villa Ροδόπη

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9μ.μ. θα εγκαινιαστεί στην Σύγχρονη Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι ομαδική έκθεση με τα πρόσφατα εικαστικά έργα προσφοράς για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της. 

Η συλλογή του εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου άρχισε να δημιουργείται στα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα από προσφορές, αγορές και ανταλλαγές με συναδέλφους του. Από τότε μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους τα έργα με τα οποία έχει εμπλουτιστεί η συλλογή προέρχονται από προσφορές καλλιτεχνών και συλλεκτών προς τον ίδιο και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη.

Το  2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος δώρισε από την συλλογή 45 έργα ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης  του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μνήμη των γονέων του. 

Κύριο εκθεσιακό υλικό της συλλογής είναι έργα σύγχρονης τέχνης από το 1930 μέχρι σήμερα (ζωγραφικά, χαρακτικά, κολάζ, φωτογραφίες, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά, λιθογραφίες, συλλεκτικές εκδόσεις κ.α.).

Σημαντική θέση στα εκθέματα έχει η συλλογή έργων και εκδόσεων Επτανησίων δημιουργών του 20ου αιώνα, η οποία εκτέθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία το 2014, με αφορμή την επέτειο 250 χρόνων της Ένωσης των Ιόνιων Νησιών με την Ελλάδα. 

Η νέα ομαδική έκθεση των αποκτημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα (1915-2004)”, που φέρει τιμητικά το όνομα της ζωγράφου, η οποία είχε προσφέρει ευγενικά στον Κώστα Ευαγγελάτο, επιμελητή των τριών μεγάλων εκθέσεων της στην Γκαλερί DADA το 1989, 1991, 1992 σημαντικά έργα της καθώς και μεγάλη συλλογή σχεδίων συμφοιτητών της από την Α.Σ.Κ.Τ. της ιστορικής γενιάς του 1930. 

Εκτίθενται φέτος εικαστικά έργα των: 

Κώστα Αγγελάκη, Μιχαήλ Αγγελάκη, Βούλας Δασκαλοπούλου, Κώστα Ευαγγελάτου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Καλλιπολίτη, Σαράντη Καραβούζη, Ρούλας Καραπάνου, Άριας Κομιανού, Ιφιγένειας Λαγάνα, Ανεζίνας Λιάτου, Ντάνυ Μαρτζώκα, Θεοχάρη Μορρέ, Παύλου Μοσχίδη, Νάντιας Μπαράκου, Ελβίρα Μπάχ, Νόρας (Σταματιάδου), Άγγελου Παναγιωτίδη,  Πανίκου Παναγή-Χατζηδάκη, Ευάγγελου Πετρίτζη, Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου, Λεόντιου Πετμεζά και Μαριλένας Φωκά, Γιώργου Παστάκα, Ιωσηφίνας Σάρρου, Σοφίας Φουντουλάκη, Κυριακής Φραγκούλη κ.α. 

 

Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ. από 22 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2020. (κατόπιν προσυνεννόησης με απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον covid19), με ελεύθερη είσοδο.

 

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, 

Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, 

τηλ: 26710 28501,  Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοπ…
Την παρουσίαση του βιβλίου «Βίωμα ελιάς… και άλλες περιπέτειες!» του Τάκη Βασιλάτου διοργάνωσαν…
Με επίκεντρο την πρόληψη, την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη κάθε γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σ…
Στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2026, το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Πάλιος», η  Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκ…
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα Kε…
Ο Εορτασμός της «28 ης Οκτωβρίου 1940» αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26 ης και λήγει με την δύση το…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8ος Περίπατος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού @Αργοστόλι [25.10.2026]
25 Οκτωβρίου 2026
Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοπ…
Παρουσίαση Βιβλίου «Βίωμα ελιάς… και άλλες περιπέτειες!» του Τάκη Βασιλάτου @Κέφαλος [25.10.2026]
25 Οκτωβρίου 2026
Την παρουσίαση του βιβλίου «Βίωμα ελιάς… και άλλες περιπέτειες!» του Τάκη Βασιλάτου διοργάνωσαν…
«Μαζί για τη Ζωή»: Ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης στο Ληξούρι
23 Οκτωβρίου 2026
Με επίκεντρο την πρόληψη, την ενημέρωση και την έμπρακτη στήριξη κάθε γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σ…
«Ζωντανεύουμε τις συνταγές του 1943»: Ένα ταξίδι μνήμης και γεύσης σε Ληξούρι και Αργοστόλι
23 Οκτωβρίου 2026
Στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2026, το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Πάλιος», η  Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
20 Οκτωβρίου 2026
Οι σεισμοί του 1953 παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη της Κεφαλονιάς, μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώ…
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.