Σάμη: Με κατάνυξη και φέτος η περιφορά του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό
Ο Επιτάφιος της περιοχής αποτελεί διαχρονικά μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας
Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης, όπως άλλωστε επιβάλλει η ημέρα, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στη Σάμη η Ακολουθία των Αχράντων Παθών και ασφαλώς περιφορά του Επιταφίου, σε μία από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας.
Πλήθος πιστών από ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης, αλλά και επισκέπτες που επέλεξαν το νησί μας για να περάσουν τις άγιες αυτές ημέρες, κατέκλυσαν το Ναό και ακολούθως τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας με ευλάβεια στην κατανυκτική πομπή του υπέροχα στολισμένου Επιταφίου.
Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης» υπό τον αρχιμουσικό Γεράσιμο Γεωργόπουλο, η περιφορά ξεκίνησε γύρω στις 21:30, με το πλήθος να ακολουθεί σιωπηλά δημιουργώντας μία εικόνα που συνδύαζε τη θλίψη της ημέρας με τη συλλογική πίστη και την προσμονή της Ανάστασης του Κυρίου μας. Στην δε κεντρική πλατεία επί της παραλιακής λεωφόρου, ο π. Βασίλειος Φλαμιάτος, τέλεσε την καθιερωμένη δέηση.
Μεταξύ των πιστών διακρίναμε τον Δήμαρχο Σάμης Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αντώνη Καλλιβωκά, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης Στέφανο Βουτσινά, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρους Δημοτικών Κοινοτήτων και τοπικών συλλόγων, καθώς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας.
Η Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμη, αλλά και στην υπόλοιπη Κεφαλλονιά, ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά τόσο τη βαθιά θρησκευτική μας συνείδηση, όσο και την προσήλωσή μας στα θρησκευτικά έθιμα, σε μια βραδιά που άφησε έντονο το αποτύπωμα της συγκίνησης και της πνευματικότητας, προετοιμάζοντάς μας για το πέρασμα προς την λυτρωτική Ανάσταση.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στη Νέα Σμύρνη η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά
«Ανάσες Σιωπηλών Κραυγών»: Θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Η παρουσία της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Αργοστολίου στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια μνήμης και τιμής στην Ηρωική Έξοδο
Επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Δραπανιώτισσας @Αργοστόλι [04.10.2026]
Η Maria Bill έφερε τον κόσμο της Edith Piaf στο Αργοστόλι @Κέφαλος [03.10.2026]
Ολοκληρώθηκε ο 6οs Ainos mountain marathon

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στη Νέα Σμύρνη η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά
«Ανάσες Σιωπηλών Κραυγών»: Θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Η παρουσία της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Αργοστολίου στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια μνήμης και τιμής στην Ηρωική Έξοδο
Επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Δραπανιώτισσας @Αργοστόλι [04.10.2026]
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά




