Skip to main content
1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» @Παλιά Βαλσαμάτα [13.09.2026]
1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» @Παλιά Βαλσαμάτα [13.09.2026]
13 Σεπτεμβρίου 2026

1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» @Παλιά Βαλσαμάτα [13.09.2026]

Με τη συμμετοχή αθλητών και φίλων της πεζοπορίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο 1ος Ημιορεινός Αγώνας Trail «Οι 12 Βόρτες», στα Παλιά Βαλσαμάτα.

Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν μια κυκλική διαδρομή μήκους 10.400 μέτρων, μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής και ιστορικής αξίας. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στο παλαιό σχολείο Βαλσαμάτων, ενώ η διαδρομή ήταν κατάλληλη και για περιπατητές.

Στο αγωνιστικό σκέλος, μεγάλος νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Λευτέρης Τζωρτζάτος, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 49:38. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Κωνσταντάτος με χρόνο 51:04, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χριστόδουλος Φραγκιάς με 52:01.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ντον Ο’ Ρούρκε, με χρόνο 1:04:40, ενώ δεύτερη ήταν η Ευαγγελία Σαμόλη και τρίτη η Ελένη Παπαρούπα. Συνολικά καταγράφηκαν 40 τερματισμοί και δύο εγκαταλείψεις.

Οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία

Στην κατηγορία 13–19 ετών ανδρών, την πρώτη τριάδα αποτέλεσαν οι Λευτέρης Τζωρτζάτος, Παναγιώτης Κωνσταντάτος και Χριστόδουλος Φραγκιάς. Στους 31–40 ετών άνδρες πρώτος ήταν ο Μάριος Τζάκης, δεύτερος ο Παναγιώτης Ντάλλας και τρίτος ο Κωνσταντίνος Τζωρτζάτος, ενώ στις γυναίκες της ίδιας κατηγορίας πρώτη ήταν η Ελένη Παπαρούπα και δεύτερη η Μαργαρίτα Βασιλάκη.

Στους 41–50 ετών άνδρες, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Ισαουή, τη δεύτερη ο Γεράσιμος Κυριακάτος και την τρίτη ο Ανδρέας Μελισσαράτος. Στις γυναίκες πρώτευσε η Ευαγγελία Σαμόλη και ακολούθησε η Ζαχαρούλα Αναστασάτου.

Στην κατηγορία 51–60 ετών, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Λάμπρος Παπαλάμπρος, δεύτερος ο Παναγιώτης Χάλδας και τρίτος ο Βασίλης Βοσνάκης. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ντον Ο’ Ρούρκε, δεύτερη η Τζοάννα Γκόντεν και τρίτη η Ευδοκία Γαρμπή. Στους 61 ετών και άνω άνδρες, πρώτος αναδείχθηκε ο Σπύρος Μεταξάς και δεύτερος ο Παναγιώτης Κόκκινος, ενώ στην αντίστοιχη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία των γυναικών πρώτη ήταν η Ιωάννα Παπαλεξάτου.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν παιδικοί αγώνες για παιδιά έως 12 ετών, δίνοντας έναν όμορφο οικογενειακό χαρακτήρα στη διοργάνωση.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Χορευτικός Όμιλος «Ο Βάλσαμος», ο Πολιτιστικός, Ιστορικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο» και ο Δήμος Αργοστολίου.

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα γεμάτο αγωνιστικά Σαββατοκύριακο, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2026, για τις ομάδες της Κεφαλονιάς…
Την Κυριακή 18/10/2026 το τμήμα Κωπηλασίας του Ν.Ο.Αργοστολίου είναι στην ευχάριστη θέση να διοργα…
Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω εκτελέσεως απαραιτήτων εργασιών ενίσχυσης και συντήρησης των δικτύων μα…
Αγώνας Δρόμου 6.200 μ. και Παιδικοί Αγώνες Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 | Ώρα εκκίνησης: 10:30π.μ Αφε…
Την ετήσια εκδήλωσή της, με κεντρικό θέμα «Η Αρχειακή Έρευνα στην Κεφαλονιά», διοργάνωσε απόψε η Ε…
Λάμπρος Φισφής”Πολύ Καλύτερα Τώρα” στο Αργοστόλι MYTHOS +estiasis Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 …

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ν.Ο.Αργοστολίου: 3ος Διασυλλογικός Αγώνας Κωπηλασίας
13 Οκτωβρίου 2026
Την Κυριακή 18/10/2026 το τμήμα Κωπηλασίας του Ν.Ο.Αργοστολίου είναι στην ευχάριστη θέση να διοργα…
Προκήρηξη αγώνα δρόμου Σβορωνάτα 2026
13 Οκτωβρίου 2026
Αγώνας Δρόμου 6.200 μ. και Παιδικοί Αγώνες Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 | Ώρα εκκίνησης: 10:30π.μ Αφε…
Ετήσια Εκδήλωση της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών: «Αρχειακή Έρευνα στην Κεφαλονιά» @Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη [12.10.2026]
12 Οκτωβρίου 2026
Την ετήσια εκδήλωσή της, με κεντρικό θέμα «Η Αρχειακή Έρευνα στην Κεφαλονιά», διοργάνωσε απόψε η Ε…
Ο Λάμπρος Φισφής με την παράσταση «Πολύ Καλύτερα Τώρα» έρχεται στο Αργοστόλι
12 Οκτωβρίου 2026
Λάμπρος Φισφής”Πολύ Καλύτερα Τώρα” στο Αργοστόλι MYTHOS +estiasis Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 …

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
4 Σεπτεμβρίου 2026
Πλούσια ποικιλία σχολικών ειδών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο του Αργοστολίου Το&nb…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.