Έκθεση Ζωγραφικής του Giovanni D Allesandro @Κέφαλος [09.07.2026]
Ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος «Mediterraneo», σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου, προσκαλούν το κοινό στην έκθεση ζωγραφικής του Ιταλού καλλιτέχνη Giovanni D’Alessandro, με τίτλο «Γραφιστικές Διαδρομές για μια Άτυπη Γένεση», η οποία φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», στην αίθουσα «Αντίοχου & Σπύρου Ευαγγελάτου».
Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 11 Ιουλίου, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιδιαίτερο εικαστικό έργο του Ιταλού δημιουργού.
Η πορεία της έκθεσης ξεκίνησε από την Αουγκούστα της Σικελίας τον Αύγουστο του 2025, ταξιδεύοντας σε πόλεις της Ελλάδας όπως η Λέρος, η Κως, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Δράμα, τα Χανιά, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη και η Αθήνα, πριν φτάσει στην Κεφαλονιά. Μετά την ολοκλήρωσή της στο Αργοστόλι, η εικαστική διαδρομή θα συνεχιστεί στη Σικελία, με επόμενους σταθμούς το Μονρεάλε, την Καλτατζιρόνε και την Ταορμίνα.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00 έως τις 23:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.
Μια ξεχωριστή πολιτιστική πρόταση που ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Ιταλίας μέσα από την τέχνη και δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Κεφαλονιάς να γνωρίσει από κοντά το έργο ενός σύγχρονου Ιταλού καλλιτέχνη.
Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.
Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» έρχεται στο Αργοστόλι
Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Ευφημίας [11.07.2026]
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Κοινοτοπία της Βίας – Το χρονικό ενός πατριαρχικού κόσμου» του Τάκη Λάγιου [11.07.2026]
Γιορτή Σαρδέλας στον Πόρο με τον Λευτέρη Μαθιουδάκη το Σάββατο 18 Ιουλίου
Το Κουκλοθέατρο Κρήτης επιστρέφει στην Κεφαλονιά με την παιδική παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας»
Εσπερίδα αφιερωμένη στον Βικέντιο Δαμοδό στο Πλατύ Γιαλό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» έρχεται στο Αργοστόλι
Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Ευφημίας [11.07.2026]
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Κοινοτοπία της Βίας – Το χρονικό ενός πατριαρχικού κόσμου» του Τάκη Λάγιου [11.07.2026]
Γιορτή Σαρδέλας στον Πόρο με τον Λευτέρη Μαθιουδάκη το Σάββατο 18 Ιουλίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
Crema Mia: Ένας γευστικός προορισμός στο Αργοστόλι







