Μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Διονύση Γονατά και τους Γιαρέμ
Ο Δήμος Σάμης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, σας προσκαλεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στο Άλσος Καραβόμυλου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι.
Ο Διονύσης Γονατάς και οι Γιαρέμ θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι «από τα μουρμούρικα στα αρχοντορεμπέτικα», ζωντανεύοντας διαχρονικές μελωδίες που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ένα πρόγραμμα γεμάτο αυθεντικότητα, συναίσθημα και νοσταλγία, που αναδεικνύει τον πλούτο και τη διαχρονική αξία του ρεμπέτικου.
Ο Τομέας Πολιτισμού του Δήμου Σάμης, πέρα από τις συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, επιλέγει σταθερά να στηρίζει και να αναδεικνύει τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία, δίνεται βήμα σε δημιουργούς και μουσικούς που υπηρετούν με συνέπεια και αγάπη την τέχνη, ενισχύοντας την πολιτιστική ταυτότητα της Κεφαλονιάς.
Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες, που θα μας ταξιδέψουν στις αυθεντικές γειτονιές και τις ιστορίες του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού. Είσοδος ελεύθερη.
Δ.Τ. από τον Δήμο Σάμης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού στα Κηπούρια [13.09.2026]
83η Επέτειος Μνήμης της Σφαγής της Μεραρχίας «Άκουι» στην Κεφαλονιά @Αργοστόλι [14.09.2026]
Τελετή Βράβευσης Μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία @Κέφαλος [13.09.2026]
1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» @Παλιά Βαλσαμάτα [13.09.2026]
Πρόγραμμα 42ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς
Παρουσίαση της ζωής κα του έργου του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη @Κέφαλος [12.09.2026]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού στα Κηπούρια [13.09.2026]
83η Επέτειος Μνήμης της Σφαγής της Μεραρχίας «Άκουι» στην Κεφαλονιά @Αργοστόλι [14.09.2026]
Τελετή Βράβευσης Μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία @Κέφαλος [13.09.2026]
1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» @Παλιά Βαλσαμάτα [13.09.2026]
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis






