Skip to main content
7 Δεκεμβρίου 2025

Πανηγυρικός Εορτασμός Αγίου Νικολάου @Ι.Ν. Αγίου Νικολάου [06.12.2025]

Χθες, 6 Δεκεμβρίου, πλήθος κόσμου τίμησε με ευλάβεια τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καθολικών. Η ατμόσφαιρα ήταν βαθιά κατανυκτική, με τον ναό να γεμίζει ασφυκτικά από πιστούς — τόσο του Ορθόδοξου όσο και του Καθολικού δόγματος — καθώς και από εκπροσώπους φορέων, επίσημους και μέλη της τοπικής κοινωνίας που θέλησαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Την εορταστική Θεία Ακολουθία του πολιούχου Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος π. Γεώργιος Αλτουβάς, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, συλλειτουργώντας με τον εφημέριο του ναού, πατέρα Simonel Boanchis.

Κατά την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ως συμβόλου πίστης, προσφοράς και αγάπης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του σε μια ιστορική στιγμή ενότητας: μετά από 1.700 χρόνια, στη Νίκαια — εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η Α’ Οικουμενική Σύνοδος — ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ έψαλλαν από κοινού το «Πιστεύω» κατά τον ορθόδοξο τρόπο, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, σύμπνοιας και κοινής πορείας. Όπως τόνισε, η Χριστιανική θρησκεία απορρίπτει κάθε μορφή φανατισμού και καταδικάζει τη χρήση της πίστης για διχαστικούς ή πολεμικούς σκοπούς, προωθώντας το αληθινό μήνυμα της ειρήνης και της ταπεινότητας.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ένας νεαρός έλαβε το Χρίσμα, μια ιερή και καθοριστική στιγμή για την πνευματική ζωή κάθε πιστού, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί προσκύνησαν με σεβασμό λείψανο του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε φέρει μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη λαμπρότητα και ευλογία στη γιορτή.

Η εορταστική ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Φάτνης (Πρεζέπι) που κάθε χρόνο στολίζει τον Ιερό Ναό, προσφέροντας μια ζεστή, συμβολική εικόνα της Γέννησης. Με την αισθητική της απλότητας και της πίστης, η Φάτνη υπενθυμίζει ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο ταπεινά και ειρηνικά, φέρνοντας το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της ενότητας σε όλη την ανθρωπότητα.

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός σας προσκαλεί στο Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 2…
Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς στην Καλλιθέα Λακήθρ…
Χορός, φαγητό, ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν όσα αποθανάτισε ο φακός του kefalonitis στο πανηγύρι τ…
Για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά το SARISTRA και το VERBENA Festival φέρνουν την αυθεντική κουλτούρα τ…
Μια όμορφη – καθιερωμένη πλέον με τίτλο «Ριγανάδα & Καντάδα» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα&…
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή μουσική βραδιά χάρισε σήμερα ο Δήμος Αργοστολίου σε κατοίκους και επισκέ…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
5 Ιουλίου 2026
Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός σας προσκαλεί στο Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 2…
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
5 Ιουλίου 2026
Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς στην Καλλιθέα Λακήθρ…
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
5 Ιουλίου 2026
Χορός, φαγητό, ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν όσα αποθανάτισε ο φακός του kefalonitis στο πανηγύρι τ…
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
4 Ιουλίου 2026
Για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά το SARISTRA και το VERBENA Festival φέρνουν την αυθεντική κουλτούρα τ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.