Συνεχίζονται οι Βραδιές Γαλλικού Κινηματογράφου στην Alliance Française Αργοστολίου
Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η ταινία «À la Belle Étoile» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Η Alliance Française Αργοστολίου, μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος και μέλος του διεθνούς δικτύου της Fondation des Alliances Françaises στο Παρίσι, συνεχίζει τις Βραδιές Γαλλικού Κινηματογράφου στο πλαίσιο της δράσης «ALLONS AU CINÉMA – ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ», προσκαλώντας το κοινό σε μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου.
Σε συνεργασία με το Institut Français Cinéma, η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 21:30, στη μεγάλη αίθουσα του συλλόγου, στη Λεωφόρο Βεργωτή 89 στο Αργοστόλι.
Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η ταινία «À la Belle Étoile», εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Yazid Ichemrahen, ενός νεαρού που μεγάλωσε ανάμεσα σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει το όνειρό του να γίνει κορυφαίος ζαχαροπλάστης.
Μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, επιμονή και αφοσίωση, ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να κατακτήσει την υψηλότερη διάκριση στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης και της πίστης στα όνειρα.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο Riadh Belaïche, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Loubna Abidar, Christine Citti και Pascal Légitimus.
Η ταινία αποτελεί μια ιστορία έμπνευσης και υπέρβασης, αναδεικνύοντας την αξία της προσπάθειας και της επιμονής απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
«Όταν σβήνει η μέρα και πέφτει η νύχτα, οι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους και η παράσταση ξεκινά…»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
Π.Σ. «Το Ριφόρτσο»: Ριγανάδα & Καντάδα @Θαλασόμυλλος [03.07.2026]
Μουσικός περίπατος @Αργοστόλι [03.07.2026]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή






