Skip to main content
Τέσσερις ξεχωριστές εκθέσεις στον Θαλασσόμυλο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ «Κύματα 2026» [28.08.2026]
Τέσσερις ξεχωριστές εκθέσεις στον Θαλασσόμυλο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ «Κύματα 2026» [28.08.2026]
29 Αυγούστου 2026

Τέσσερις ξεχωριστές εκθέσεις στον Θαλασσόμυλο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ «Κύματα 2026» [28.08.2026]

Από τον κόσμο του Καραγκιόζη και την προσεισμική Κεφαλονιά μέχρι τη σχέση μουσικής και κινηματογράφου και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80.

Τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στον Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα 2026», προσφέροντας στο κοινό ένα ταξίδι στην παράδοση, την ιστορία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Το kefalonitis.com βρέθηκε σήμερα στον χώρο και κατέγραψε τις τέσσερις εκθέσεις, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές για το κοινό έως τις 30 Αυγούστου.

«Στον Κόσμο του Καραγκιόζη»

Η πρώτη έκθεση είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο ήρωα του ελληνικού θεάτρου σκιών και προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι πίσω από το λευκό πανί. Μέσα από τα εκθέματα αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος κόσμος του Καραγκιόζη και η θέση του στη λαϊκή πολιτιστική παράδοση.

«Μνήμες μιας Χαμένης Πολιτείας»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση «Μνήμες μιας Χαμένης Πολιτείας», η οποία επιχειρεί μια εικαστική και ιστορική περιήγηση στην προσεισμική Κεφαλονιά.

Μέσα από τέσσερα λεπτομερή αρχιτεκτονικά μοντέλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εικόνες και στοιχεία μιας Κεφαλονιάς που άλλαξε δραματικά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

«Μουσική & Κινηματογράφος»

Μια ακόμη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στη δημιουργική σχέση ανάμεσα στη μουσική και τον κινηματογράφο. Η έκθεση εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δύο τέχνες συνδιαμορφώνουν τη μαγεία της κινηματογραφικής εμπειρίας.

«Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’80»

Το εκθεσιακό πρόγραμμα συμπληρώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980.

Εικόνες, μουσικές, σινεμά και οι κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές μιας ολόκληρης εποχής συνθέτουν μια αναδρομή σε μία δεκαετία που άφησε έντονο αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και κουλτούρα.

Οι τέσσερις εκθέσεις λειτουργούν στον Θαλασσόμυλο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 30 Αυγούστου.

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την παρουσία πλήθους μελών και φίλων, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρο…
Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου από την Aegea…
Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην προσπάθεια, την επιμονή και τις επιτυχίες των νέων πραγματο…
Το Festival Σπόρων & Βιοποικιλότητας ξεκίνησε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στον Βοτανικό Κήπο Κεφ…
Με τη δεύτερη αφιερωματική βραδιά ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου η 42η Χορωδιακή Συνάντηση…
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026, με ώρα προσέλευσης 19:15, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, το…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ετήσιος Αγιασμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκάτων @Φωκάτα [20.09.2026]
20 Σεπτεμβρίου 2026
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την παρουσία πλήθους μελών και φίλων, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρο…
Η Aegean Rebreath στο λιμάνι του Αργοστολίου [20.09.2026]
20 Σεπτεμβρίου 2026
Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου από την Aegea…
Βράβευση Διακριθέντων Μαθητριών-Μαθητών Κεφαλληνίας & Ιθάκης στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026 [19.09.2026]
20 Σεπτεμβρίου 2026
Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην προσπάθεια, την επιμονή και τις επιτυχίες των νέων πραγματο…
Ο μικρόκοσμος της χλωρίδας του Ιονίου @Βοτανικός Κήπος [19.09.2026]
20 Σεπτεμβρίου 2026
Το Festival Σπόρων & Βιοποικιλότητας ξεκίνησε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στον Βοτανικό Κήπο Κεφ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
4 Σεπτεμβρίου 2026
Πλούσια ποικιλία σχολικών ειδών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο του Αργοστολίου Το&nb…
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου
5 Αυγούστου 2026
Το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά έχει το χρώμα του Ιονίου, το άρωμα της θάλασσας και τη γεύση της Μεσογ…
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.