Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας.
Με ευχή και ευλογία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών) παρέστη στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Προκοπίου στην γενέτειρά του στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας.
Την παραμονή της εορτής, 7 Ιουλίου 2022, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Θαυματουργική κλήση του Αγίου Προκοπίου από τον Κύριο η οποία είναι παρόμοια με την κλήση του Αποστόλου Παύλου, του Mεγάλου Κωνσταντίνου και άλλων αγίων της πίστεώς μας. Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε ότι όλοι είμαστε καλεσμένοι δια την σωτηρία και τον αγιασμό και να διαφυλάξουμε τον θησαυρό της ορθοδόξου πίστεώς μας ως πολύτιμο θησαυρό και ως κόρη οφθαλμού.
Ανήμερα της εορτής, 8 Ιουλίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.
Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην γενέτειρά του, ομίλησε εκτενώς περί του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου τονίσας διάφορα θαυμαστά σημεία της ζωής του Αγίου και της πνευματικής του ομολογίας. Κλείνοντας, ευχήθηκε στους πιστούς να ζουν χριστιανική Αγία και πνευματική ζωή μιμούμενοι τον Άγιο Προκόπιο, ενώ τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και για την εν γένει αγάπη και στήριξη τους στην ενορία. Υπογράμμισε δε πως η ενότητα των πιστών με την ενορία είναι πολύ σημαντική για να προάγεται το έργο της Αγίας μας Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι ενορίτες προσέφεραν εκκλησιαστικό κέρασμα στους Αρχιερείς, στους Ιερείς και σε όλο το εκκλησίασμα.
Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος
Βοηθός Επίσκοπος Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών














ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
8ος Περίπατος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού @Αργοστόλι [25.10.2026]
Παρουσίαση Βιβλίου «Βίωμα ελιάς… και άλλες περιπέτειες!» του Τάκη Βασιλάτου @Κέφαλος [25.10.2026]
«Μαζί για τη Ζωή»: Ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης στο Ληξούρι
«Ζωντανεύουμε τις συνταγές του 1943»: Ένα ταξίδι μνήμης και γεύσης σε Ληξούρι και Αργοστόλι
Ίδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή και Isalos.net: Εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, την ιστορία και το μέλλον της Κεφαλονίτικης Ναυτιλίας
Δήμος Αργοστολίου: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
8ος Περίπατος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού @Αργοστόλι [25.10.2026]
Παρουσίαση Βιβλίου «Βίωμα ελιάς… και άλλες περιπέτειες!» του Τάκη Βασιλάτου @Κέφαλος [25.10.2026]
«Μαζί για τη Ζωή»: Ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης στο Ληξούρι
«Ζωντανεύουμε τις συνταγές του 1943»: Ένα ταξίδι μνήμης και γεύσης σε Ληξούρι και Αργοστόλι
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης








