Επίσκεψη της Ιταλίδας συγγραφέως Elisabetta Giudrinetti στον Δήμαρχο Αργοστολίου
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Ιταλίδα συγγραφέα κα Elisabetta Giudrinetti, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Ιταλο-ελληνικού Συλλόγου «Mediterraneo» κα Clotilde Perrotta.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Giudrinetti προσέφερε στον Δήμαρχο το βιβλίο της με τίτλο «Il prisma della Storia».
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολυετούς ιστορικής έρευνας (2011–2024) και εστιάζει στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς προς τους Ιταλούς στρατιώτες της Μεραρχίας Άκουι, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην συγγραφέα για την σημαντική ιστορική της έρευνα και την ανάδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, ενώ τόνισε τη διαχρονική σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της ενίσχυσης των πολιτιστικών δεσμών Ιταλίας και Ελλάδας.
Δ.Τ. από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου




ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Μια ξεχασμένη ζωγράφος του 18ου αιώνα σημείωσε ρεκόρ (εκατομμυρίου) σε δημοπρασία
Εργασία και χαρά; Αυτές είναι οι δουλειές με τους πιο ικανοποιημένους εργαζόμενους
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοντά στα παιδιά μας
Η ανδρική χορωδία και μαντολινάτα Αργοστολίου στο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή



