Skip to main content
Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας
Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας
3 Ιουνίου 2024

Térre Mouikis: Μια fine dining εκδοχή της κεφαλονίτικης κουζίνας

Την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλληνία, ο σεφ Ασημάκης Χανιώτης δεν την έκρυψε ποτέ. Πάντα την προωθούσε και πάντα μιλούσε με πάθος για αυτή. Καιρό ήθελε να έχει και μια μαγειρική παρουσία στο νησί και όχι μόνο στο Λονδίνο. Να μαγειρεύει τη δική του κεφαλονίτικη κουζίνα που θα βασίζεται στην παραδοσιακή αλλά θα έχει κάτι από αυτόν. Και πάντα με προϊόντα μόνο από το νησί. Αυτή την ιδέα του αφουγκράστηκαν οι δύο νεαροί Γεράσιμος και Γιάννης Μουίκης και πριν από ένα χρόνο περίπου και μαζί με τον Ασημάκη δημιούργησαν το Térre Mouikis. Ένα εστιατόριο fine dining σε ένα ήσυχο στενό του Αργοστολίου, λίγο πιο κάτω από την κεντρική πλατεία.

Το Térre Mouikis είναι ένα άκρως καλοκαιρινό μαγαζί με ωραία αισθητική. Διαθέτει μια φοβερή εσωτερική αυλή σε γήινες αποχρώσεις με πολλά φυτά και μια μπάρα στα αριστερά καθώς και μια άνετη ταράτσα. Την ημέρα που το επισκεφτήκαμε μπορεί η βροχή να έκανε την εμφάνιση της, αλλά δεν ήταν αρκετή για να μας χαλάσει την βραδιά.

Τα πιάτα του μενού έχουν καθαρά κεφαλονίτικες επιρροές. Πατάνε πάνω στην παράδοση αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιεί ο σεφ. Εδώ να σας αναφέρω ότι μπορεί ο Ασημάκης να υπογράφει το μενού, όμως στην κουζίνα βρίσκουμε μια πολύ ικανή σεφ, την Γιώνα Χαϊνταράι, που εκτελεί με μαεστρία κάθε συνταγή. Από τα πολλά που δοκίμασα εκείνο το βράδυ, ξεχώρισα τις σουπιές τσιγαρίδια, με πολλά αρωματικά άγρια χόρτα από το νησί  και μια πολύ νόστιμη σάλτσα από ντομάτα, σκόρδο και σουπιά. Επίσης την υπέροχη κεφαλονίτικη κρεατόπιτα με μουνούχι (τράγο) που αντί για το παραδοσιακό φύλλο έχει σπασμένα φύλλα μιλφέιγ. Δεν γίνεται να μην σας αναφέρω την διαφορετική ριγανάδα (τοπικό πιάτο με φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί, περιχυμένο με ελαιόλαδο και ξίδι, ντόπιες τριφτές ντομάτες και ρίγανη) που τη σερβίριζαν με ένα πλούσιο και έντονο αφρό από φέτα που φτιάχνεται στο νησί. Ακόμα βρήκα πολύ ενδιαφέρον και δροσερό το πιάτο με το πασπαλισμένο με μαυροκούκι καρπούζι και τριμμένη φέτα, που είχε μια ελαφριά πικράδα από το Aperol στο οποίο το είχαν βάλει. Κάπως αδύναμος όμως, ήταν ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, με το λάδι άνηθου και το χαβιάρι, καθώς δεν είχε καθόλου εντάσεις όπως και ο τόνος με την οσπριάδα.

Το δείπνο μας έκλεισε το παρφέ γιαουρτιού με τις χειροποίητες μάντολες που ήταν τόσο καλοφτιαγμένο και γευστικό. Την ουδετερότητα του γιαουρτιού συμπλήρωναν με ωραίο τρόπο οι γλυκές μάντολες δίνοντας ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Στο Térre Mouikis σίγουρα θα ξαναγύριζα αν βρισκόμουν εκ νέου στο νησί. Μου άρεσε ο τρόπος που προσεγγίζουν την παραδοσιακή κουζίνα αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και δίνοντας της μια πιο σύγχρονη οπτική. Εκτίμησα, επίσης το ευγενικό και φιλόξενο σέρβις που πλέον δύσκολα το βρίσκει κανείς. Με λίγα λόγια, αν φέτος το καλοκαίρι σας βγάλει ο δρόμος προς την Κεφαλονιά, κάντε μια στάση στο Térre Mouikis. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Σταύρου Μεταξά 10, Αργοστόλι, Κεφαλονιά, τηλ. 2671024091

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα κρατικά έσοδα από φόρους και εισφορές έχουν γιγαντωθεί από το 2019, ενώ η φορολογική επιβάρυνση…
Το 3am Latte ακολουθεί μια ευρύτερη τάση για χώρους πιο ανθρώπινους, με μέτρο, πιο απτούς και λιγό…
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της ελλην…
Άλμα 54,4% κατέγραψαν τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας…
Ερασιτέχνης αστρονόμος συνδύασε εκατοντάδες λήψεις για να δείξει πώς ο νυχτερινός ουρανός γίνεται…
Από τις ζούγκλες του Ντάριεν Γκαπ έως τα παγωμένα νερά του Βερίγγειου Πορθμού και τη Μάγχη, ξεπέρα…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: «Αντάμωμα με την Κεφαλονιά και τη μουσική της»
5 Νοεμβρίου 2026
ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ! Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2026 Ώρα: 19:00 Μια ξεχωριστή μ…
Συνεχίζονται οι Βραδιές Γαλλικού Κινηματογράφου στην Alliance Française Αργοστολίου
5 Νοεμβρίου 2026
Φίλες και φίλοι – chers amis, Αυτή την εβδομάδα, η Alliance Française Αργοστολίου σας προσκαλεί…
«Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» – Εθελοντική αιμοδοσία στο Ληξούρι
4 Νοεμβρίου 2026
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2026, από τις 09:30 έως τις 12:30, το Γενι…
Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά: Βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών/-τριών
3 Νοεμβρίου 2026
Βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών/-τριών και ανθρώπων που συνέβαλαν στην προώθηση και στήριξη της ν…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
3 Νοεμβρίου 2026
Ποιες σειρές θυμόμαστε ακόμη και σήμερα για την επιτυχία τους; Σε μια τηλεοπτική σεζόν όπου οι…
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
25 Οκτωβρίου 2026
Γράφει ο Γεράσιμος Βαρδαραμάτος Σήμερα, 83 χρόνια μετά από τις τραγικές καταστάσεις που βίωσε τ…
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
20 Οκτωβρίου 2026
Οι σεισμοί του 1953 παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη της Κεφαλονιάς, μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώ…
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.