Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στις 21:00, στην πλατεία των Διλινάτων, θα παρουσιαστεί η παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική «Ο Δράκος του Αίνου και άλλα παραμύθια». Ο θρύλος του Δράκου του Αίνου συναντά αγαπημένα παραμύθια της προφορικής παράδοσης, σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη αφήγηση, μουσική και τραγούδια από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα με τις Βιργινία Κοκκίνου και […]
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, με εγκαίνια την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 20:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2026.
Ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, με ημερομηνία έναρξης 17/6/2026 και λήξης 31/8/2026.
Ο Δήμος Αργοστολίου σας προσκαλεί την Δευτέρα 31 Αυγούστου, στο SEA SIDE ROCK FESTIVAL, στον Θαλασσόμυλο, στη συναυλία με τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ Support Group: BLUES TRIO. Η εισόδος θα είναι ελεύθερη.
Ο Δήμος Αργοστολίου σας προσκαλεί το Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο SEA SIDE ROCK FESTIVAL, στον Θαλασσόμυλο, στη συναυλία με τους GARLIC BONGS, GEN Z the band, ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΕΣ (Μουσικό τμήμα του […]
Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30-23:00, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ – PRESENCES» των Αναστασίας Ντόντη και Pauline Adams. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στον Θαλασσόμυλο, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Αποσπάσματα Σκέψεων» της Δέσποινας Χαρώνη, σε μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στη δύναμη της σκέψης, των συναισθημάτων και […]
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00, στην Σκάλα , ο 34ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου επιστρέφει με διαδρομή 12 χιλιομέτρων, από την κεντρική πλατεία της Σκάλας έως την κεντρική πλατεία του Πόρου, συγκεντρώνοντας δρομείς και φίλους του αθλητισμού σε μια ξεχωριστή διοργάνωση.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19:30 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 08:00, στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Μαγγάνας στα Μηνιές, θα τελεστούν οι ιερές ακολουθίες για το Γενέσιο της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηνιών.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στα Διλινάτα, θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Πανήγυρις της Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 20:00 με τον πανηγυρικό Εσπερινό και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με μουσική, γλέντι και τοπική φιλοξενία.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο η Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άτρο. Μετά την ακολουθία θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους.
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στον Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κοινωνική προσφορά και τη συνεργασία. Διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ.
Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, η Εταιρεία Θεάτρου MONKS παρουσιάζει την παράσταση «Λιωμένο Βούτυρο» του Σάκη Σερέφα, ένα έργο που συνδυάζει κωμωδία και δράμα, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και με επίκεντρο τη νεοελληνική πατριαρχική κουλτούρα.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου,ώρα 19:30 στα Βαλσαμάτα, ανοίγει η αυλαία του 1ου Ιστορικού Αγώνα Δρόμου «Οι 12 Βόρτες» με προβολή ιστορικού αφιερώματος για το προσεισμικό χωριό, παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Ο Βάλσαμος» και παραδοσιακό κεφαλονίτικο κέρασμα.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, ο Δρ. Φιλολογίας Κωνσταντίνος Π. Αθανασάτος παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, καθώς και τον πρόσφατα εκδοθέντα συλλογικό τόμο κριτικών κειμένων αφιερωμένο στο έργο του.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σβορωνάτων (πρώην Δημοτικό Σχολείο), θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, με ιστορική αναδρομή και προβολή ταινίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00, στα Παλιά Βαλσαμάτα, πραγματοποιείται ο 1ος Ιστορικός Αγώνας Δρόμου «Οι 12 Βόρτες», με παιδικούς αγώνες, διαδρομές για ΑμεΑ και τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. σε μια μοναδική ιστορική διαδρομή που περνά από τα σοκάκια του παλιού χωριού και τις εμβληματικές «12 Βόρτες» προς τον Αίνο.
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, ξεκινά η 42η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργανώνει η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου, φιλοξενώντας χορωδίες και μουσικά σύνολα σε μια ξεχωριστή γιορτή της χορωδιακής μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, ξεκινά το Festival Σπόρων & Βιοποικιλότητας με ομιλίες, εργαστήρια για παιδιά και εφήβους και φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη σπάνια χλωρίδα του Ιονίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο ΚΑΠΗ Καραβάδου, ο Δρ. Φιλολογίας Κωνσταντίνος Π. Αθανασάτος παρουσιάζει την ομιλία «Η Κοσμολογική Περίοδος της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας», στο πλαίσιο της σειράς «Φιλοσοφία για όλους και για όλες».
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» η 42η Χορωδιακή Συνάντηση, με ένα πλούσιο πρόγραμμα χορωδιακών εμφανίσεων και μουσικών συνεργασιών. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς το Festival Σπόρων & Βιοποικιλότητας, με δράσεις για όλες τις ηλικίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια και έκθεση αφιερωμένη στη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας του Ιονίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαιτείται δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, η Χρύσα Κατσαρίνη παρουσιάζει τη νέα της παράσταση Stand Up Comedy, σε μια βραδιά γεμάτη χιούμορ και καυστικές παρατηρήσεις. Εισιτήρια: 12€ στην προπώληση και 15€ στο ταμείο.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στα Σαρλάτα Λειβαθούς, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, με τη συμμετοχή των πιστών στην πανηγυρική ακολουθία.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Αίθουσα «Δ. Λαυράγκα» του Δημοτικού Θεάτρου «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, θα πραγματοποιηθεί οπτικοακουστική παρουσίαση της μελοποιημένης ποίησης του Γεράσιμου Τζιβρά από τη συλλογή «Ελλάδα μου, στο Τότε, στο Μετά, στο Τώρα», συνδυάζοντας την ποίηση με τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Την εκδήλωση θα προλογίσει η δικηγόρος Λίλα Καππάτου.
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Αίθουσα «Δ. Λαυράγκα» του Δημοτικού Θεάτρου «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, ο Δήμος Αργοστολίου διοργανώνει μια ξεχωριστή Χορευτική Βραδιά Φιλίας με τη συμμετοχή του σερβικού χορευτικού συγκροτήματος ΑΜΠΡΑΣΕΒΙΤΣ και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΡΟΝΗΣΟΣ». Μια γιορτή πολιτιστικής ανταλλαγής με ελεύθερη είσοδο.