Skip to main content
28 Ιουνίου 2022

Τουρνουά ποδοσφαίρου από το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών πραγματοποίσε τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα: «Μιλάμε για την ουσία της ζωής». Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες Κ14 και Κ16 των ακαδημαιών του Α.Ο. Παλληξουριακός και του Α.Ο. Εικοσιμίας.

Όπως αναφέρει το κέντρο πρόληψης «Απόπλους», η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, στις 27 Δεκεμβρίου 1987 από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η εξάρτηση δεν εξαντλείται στην ατομική ψυχοπαθολογία, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η «συνάντηση» με τα ναρκωτικά. Οι τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο σαφώς και έχουν επιδράσει αρνητικά στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στον πληθυσμό των εξαρτημένων χρηστών.

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» 22 χρόνια από την ίδρυσή του και με κεντρικό σύνθημα: «Μιλάμε για την ουσία της ζωής», έχει σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια πρόληψης των εξαρτήσεων αλλά και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, ενώ παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα και οικογένειες που έχουν εμπλακεί με τη χρήση ουσιών και γενικότερα με εξαρτητικές συμπεριφορές.

Σήμερα, καθώς το αποτύπωμα της πανδημίας της Covid-19 ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα του ευάλωτου πληθυσμού των εξαρτημένων ατόμων, χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη των δημοσίων δομών πρόληψης και θεραπείας για να επιτελέσουν καλύτερα το έργο τους.

Χωρίς κατηγορία

«Καλό μήνα. Μπήκε Ιουλιος και εμείς στην τελική ευθεία σας δίνουμε αφισόνι και γραφικόνι και παράλ…
Με ιδιαίτερη χαρά και φέτος το Kefalonitis είχε την τιμή να βρίσκεται δίπλα στο Kefalonia Gym Fest…
Με την Κεντρική Εκδήλωση στο Αργοστόλι κορυφώθηκε απόψε το 36ο Kefalonia Gym Festival «ANNA POLLAT…
this is a test
Αυτή η σχετικά γρήγορη πικάντικη κοτόσουπα είναι ιδανική για μετά τη δουλειά. Ζεστή, καταπραϋντική…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
5 Ιουλίου 2026
Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός σας προσκαλεί στο Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 2…
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
5 Ιουλίου 2026
Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς στην Καλλιθέα Λακήθρ…
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
5 Ιουλίου 2026
Χορός, φαγητό, ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν όσα αποθανάτισε ο φακός του kefalonitis στο πανηγύρι τ…
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
4 Ιουλίου 2026
Για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά το SARISTRA και το VERBENA Festival φέρνουν την αυθεντική κουλτούρα τ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.