Ο Νομός βρίσκεται στην προτελευταία θέση Πανελλαδικά στην επίτευξη στόχων
Πρόεδρο Κύριο
Γεράσιμο Αρτελάρη
Αναπτυξιακή Εταιρεία Κεφαλληνίας & Ιθάκης Α.Ε.
Κατά την σημερινή μου συνάντηση με τον ειδικό Γραμματέα Προγραμματισμού και Εφαρμογών Γ΄ Κ.Π.Σ. κ. Δ. Παπαγιαννίδη, ενημερώθηκα λεπτομερώς από τον ίδιο για τη πορεία του προγράμματος Leader που διαχειρίζεται η Εταιρεία σας.Θα πρέπει να επισημάνω ότι δεν αισθάνθηκα ευχάριστα όταν με επληροφόρησε ότι:
(α) Ο Νομός Κεφαλληνίας & Ιθάκης ευρίσκεται στην προτελευταία θέση Πανελλαδικά όσον αφορά την επίτευξη στόχων (39η θέση).
(β) Ο Νομός Κεφαλληνίας & Ιθάκης έχει Πανελλαδικά την χειρότερη σχέση παραγωγής Έργων και μισθοδοσίας προσώπων.
(γ) Ο Νομός Κεφαλληνίας & Ιθάκης κατετάγη στην τελευταία Ομάδα ΟΤΔ δηλ. στην ομάδα που δεν κάλυψε τους στόχους που έπρεπε (απαίτηση, δέσμευση τοπικου προγράμματος και πρόβλεψη).
Ως γνωρίζετε, το σύνολο των πληρωμών μέχρι 31/12/04 ανήρχοντο σε Ευρω.522792,90 έναντι υπολογιζομένης απαίτησης για κάλυψη v+2 Ευρω.1203942,19 και Δεσμεύσεις τοπικών προγραμμάτων Ευρω.1969131,09.
Οι συνέπειες για την μη τήρηση των υποχρεώσεων του ΟΤΔ στην ανταπόκριση του κανόνα προβλέπονται σοβαρότατες έως και καταστρεπτικές.
Συγκεκριμένα :
(α) Θα μεταφερθούν οι πιστώσεις (πόροι) σε άλλη ΟΤΔ (π.χ. Ηράκλεια που έχει ποσοστό 160,38%). Ήδη ο νέος διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του Ε.Ε. κ. Turner πιέζει ασφυκτικά τόσον τον κ. Παπαγιαννόπουλο όσο και τον κ. Διβάρη να προχωρήσουν στην μεταφορά των πιστώσεων.
(β) Στο Δ΄ Κ.Π.Σ. η Κεφαλονιά δεν θα έχει Leader με την έννοια Ομάδας Τοπικής Δράσης. Η Διαχείριση θα δοθεί στη Λευκάδα ή Κέρκυρα με συνέπεια την απώλεια εσόδων για το Νομό μας (σε μισθοδοσίες, έξοδα λειτουργίας, κ.λ.π.) που θα υπερβαίνουν τα Ευρω.1 εκατομμύριο.
Εν όψει των ανωτέρω, σας καλώ όπως με αίσθηση ευθύνης και πέραν των γνωστών σκοπιμοτήτων ενεργήσετε τα δέοντα έτσι ώστε, μαζί με τους άλλους φορείς του Νομού (Νομαρχία, Δήμοι, ΕΒΕΚΙ, κλπ), να εξευρεθεί η λύση που θα αποτρέψει τα χείριστα. Ο κ. Παπαγιαννίδης είναι διατεθειμένος να συγκαλέσει στο Γραφεία του σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων και να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων.
Πέτρος Π. Αλιβιζάτος
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης
ΑΡΧΕΙΟ
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
Έθιμα Μ. Πέμπτης: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» [2013 – 2024]
Έθιμα Μ. Τρίτης: Το τροπάριο της Κασσιανής [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Π.Σ. «Ο Αιγιαλός»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή




