Skip to main content
26 Οκτωβρίου 2004

Αποφάσεις του συλόγου "η Κράνη"

χετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη συμφωνούμε σε γενικές γραμμές και επισημαίνουμε τα παρακάτω σημεία.
– Διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς την αστυνόμευση και γενικότερα στην εφαρμογή της μελέτης. Πρέπει ο Δήμος να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα (προσωπικό) για να μπορέσει να έχει αποτελεσματική και επιτυχημένη εφαρμογή η μελέτη.- Το πάρκινγκ μέχρι δυο ώρες να είναι δωρεάν για να μπορεί να ψωνίζει ο καταναλωτής χωρίς επιβάρυνση> Κανονικό κοστολόγιο μετά 2ωρο.
– Μέριμνα για θέση πάρκινγκ εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και για μερικούς επαγγελματίες που έχουν ανάγκη το επαγγελματικό αυτοκίνητο.
– Το πάρκινγκ στην είσοδο (ΚΤΕΛ) να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο για να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.
– Χρήση εκτός των mini bus και ποδηλάτων (απλά και τύπου άμαξας) που δίνουν ένα διαφορετικό τουριστικό χρώμα στην πόλη αλλά και για λόγους υγείας.
– Τοποθέτηση ταμπελών για να δείχνουν τα σημεία εξόδου της πόλης.
– Σε δρόμους με πολύ κίνηση (π.χ. Βύρωνος) να τοποθετηθούν παρκόμετρα από τη μια πλευρά για να γίνει άνετη η κίνηση των οχημάτων.

Προτάθηκε από μέλη μας:
1. Να αξιοποιηθεί ο χώρος της αγοράς (παλιό ΚΤΕΛ) και να γίνει και αυτός ένας χώρος πάρκινγκ και άλλων δραστηριοτήτων.
2. Να μπαζωθεί ο χώρος πίσω από το παλιό ΚΤΕΛ για να γίνει πάρκινγκ.

Σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους:
– Αστυνόμευση για εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Μείωση του κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο που πληρώνει ο επαγγελματίας λόγω της κρίσης που περνά η αγορά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό σε καμιά περίπτωση α΄θξηση των τιμών για το καινούργιο έτος
– Συχνότερη καθαριότητα πεζοδρομίων και Λιθόστρωτου με την καινούργια σκούπα του Δήμου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι προτάσεις του κ. Σ. Ατσάρου για το κυκλοφοριακό είναι:
– Μα μην τοποθετηθεί κανένα παρκόμετρο στην αγορά και γενικότερα στο Αργοστόλι. Στην Βύρωνος να είναι πάρκινγκ διαγραμμισμένο κάθετα από την τράπεζα έως την παραλία και στην αντίθετη πλευρά απαγόρευση του πάρκινγκ.
– Ενώ για τους κοινόχρηστους χώρους ο κ. Σ. Ατσάρος προτείνει να εφαρμοστεί το ίδιο καθεστώς και για το 2005 όπως το 2004 και η κατά μέρους ενστάσεις των επαγγελματιών να συζητούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου.

Ο Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Παν. Έρτσος Μιχάλης Μαρκάτος.

ΑΡΧΕΙΟ

72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμ…
Μεγάλη Τρίτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμε…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
5 Ιουλίου 2026
Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός σας προσκαλεί στο Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 2…
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
5 Ιουλίου 2026
Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς στην Καλλιθέα Λακήθρ…
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
5 Ιουλίου 2026
Χορός, φαγητό, ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν όσα αποθανάτισε ο φακός του kefalonitis στο πανηγύρι τ…
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
4 Ιουλίου 2026
Για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά το SARISTRA και το VERBENA Festival φέρνουν την αυθεντική κουλτούρα τ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.