Skip to main content
18 Δεκεμβρίου 2004

Από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ βιολογικής γεωργείας

Από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Βιολογικής Γεωργίας, εκδόθηκε η ακόλουθηη ανακοίνωση υπό τον τίτλο “Τα λάθη του παρελθόντος”:
Γι’ ακόμη μία φορά, με την παρούσα, θα ήθελα ν’ αναδείξω τα τεράστια προβλήματα και τη δυσάρεστη «κληρονομιά» που μας άφησε το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, του οποίου οι «αναμνήσεις», τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μόνο ως κακές μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι όλ’ αυτά βεβαίως, τονίζονται και πάλι λόγω των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίζονται στο Τ.Ε.Ι. μας, όσον αφορά την επίσχεση εργασίας από τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
Η απρόσμενη, αλλά δικαιολογημένη απ’ την πλευρά τους, επίσχεση εργασίας, μας βρίσκει συμπαραστάτες, όπως επίσης και σε κάθε νόμιμο αγώνα των εκπαιδευτικών μας. Βέβαια, λυπούμαστε όλοι γι’ αυτά τα γεγονότα, καθώς θα έπρεπε να πάρουμε τις σωστές βάσεις απ’ το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αλλά και να μας αφήσει μια τεράστια «περιουσία».
Πιστεύω ακράδαντα, ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές-παρεμβάσεις στο χώρο μας, οι οποίες συμπερασματικά δείχνουν πως το Τ.Ε.Ι. μας βρίσκεται σ’ ένα σωστό δρόμο, σε μια πορεία που του αξίζει, και η οποία, πλέον, οδηγεί στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, όπου χρόνο με το χρόνο το επίπεδο θ’ ανεβαίνει όλο και περισσότερο.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως σ’ αυτήν την «αλλαγή πλεύσης» έπαιξαν σημαντικό ρόλο, τόσο ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, όσο και ο Νομάρχης, κ. Διονύσης Λευκαδίτης, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα. Επίσης θα πρέπει να γίνουν ακόμη και οι παρεμβάσεις, οι οποίες ειπώθηκαν από όλους και στο πρόσφατο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με κυριότερο την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Γεώργιος Δ. Τσιούρης
Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. Σπουδαστών

ΑΡΧΕΙΟ

72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμ…
Μεγάλη Τρίτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμε…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
6 Ιουλίου 2026
Δύο καλοκαιρινές βραδιές στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από το φως της Ακρόπολης, κλείνουμε τη φετιν…
Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
6 Ιουλίου 2026
Πριν από το καλοκαιρινό νυχτερινό σκηνικό του Ιονίου Ενυδρείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιου…
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
6 Ιουλίου 2026
Ο Δήμος Αργοστολίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Σβορωνάτων, διοργανώνει δράση εθελοντικού καθα…
Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Π.Σ. «Ο Αιγιαλός»
6 Ιουλίου 2026
Η Σάμη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχθεί ένα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.