Αρθρο του κ.Μ.Μπαλτσαβιά για την χρήση της γέφυρας
Η κατασκευή της γέφυρας έγινε κατά το παρελθόν, για λόγους λειτουργικούς (να εξυπηρετούνται οδικά κυρίως οι κάτοικοι των απέναντι χωριών) και όχι για να γίνονται αποκλειστικά, ρομαντικές βόλτες πάνω σ’ αυτήν. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θα πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες, με σκοπό την ανακατασκευή της. Δηλαδή, προτείνω έναν νέο σχεδιασμό, ο οποίος θα στηρίζεται στη μορφή της παλαιάς γέφυρας, με μόνη διαφορά, ότι θα έχει μεγαλύτερο πλάτος για την άνετη διακίνηση των τροχοφόρων οχημάτων και δύο εξωτερικούς διάδρομους (στη δεξιά και αριστερή πλευρά της) για την ασφαλή διάβαση των πεζών. Για τις επιφανειακές εργασίες, θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια υλικά, ενώ πρόσθετα υλικά, μπορούν να βρεθούν από τα πολυάριθμα γκρεμισμένα προσεισμικά κτίρια του νησιού.
Αξίζει να επισημανθεί ότι, από συζητήσεις με κατοίκους γειτονικών χωριών αλλά και με Ληξουριώτες, διαπιστώνεται η ίδια άποψη , ότι δηλαδή δεν πρέπει να κλείσει η γέφυρα για τα τροχοφόρα οχήματα. Γιατί μία τέτοια ενέργεια θα βρει μεγάλη αντίδραση από τους περισσότερους κατοίκους του νησιού. Γι’ αυτό το λόγο οι τοπικές αρχές, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους Φορείς, δεν θα πρέπει να μείνουν αδιάφοροι απέναντι στην επιθυμία της πλειοψηφίας των μόνιμων κατοίκων του νησιού, η οποία τάσσεται σαφώς υπέρ της χρήσης της γέφυρας και για τροχοφόρα οχήματα.
Επιτέλους θα πρέπει να βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα και να μη δημιουργούμε νέα . Όλοι μαζί να βοηθήσουμε για την ανάδειξη της γέφυρας Δεβοσσέτου, μέσω κατάλληλης ανακατασκευής που διασφαλίζει τη λειτουργικότητα της. Με άλλα λόγια , να αναδειχθεί ο παραδοσιακός της χαρακτήρας, χωρίς όμως να σταματήσει να εξυπηρετεί πεζούς και οχήματα.
Με εκτίμηση,
Μάκης Μπαλτσαβιάς
ΑΡΧΕΙΟ
Σοφία Μελέτη & Γεράσιμος Λιγνός- Δύο διακεκριμένοι αθλητές εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Αργοστολίου
Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο της «μάτι» στο διάστημα: Σε τροχιά ο Hyperion GR-1
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινούν τα μαθήματα της Θεατρικής Ομάδας και της Ομάδας Ευρωπαϊκών Χορών του «Ριφόρτσο»
Σερβική χορευτική βραδιά στο Αργοστόλι με το συγκρότημα «Άμπρασεβιτς»
Ξεκινούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου τα μαθήματα ζωγραφικής στον Πόρο
Εγγραφές στη Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου







