Skip to main content
6 Σεπτεμβρίου 2004

Επεισόδια το Σάββατο στο Αργοστόλι

Μετά την λήξη του αγώνα της Ελλάδας και της Αλβανίας μια ομάδα περίπου από 35-40 άτομα αλβανικής καταγωγής ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου για να πανηγυρίσουν την νίκη της εθνικής τους ομάδας. Το κλίμα όπως είναι φυσικό ήταν τεταμένο και η αφορμή για τα επεισόδια δεν άργησε να δοθεί. Κάποια στιγμή ένας από την ομάδα πλησίασε τους στύλους με τις σημαίες που είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας για τους ολυμπιακούς αγώνες και αφού κατέβασε της ελληνική ανέβασε στην θέση της μια αλβανική.
Η αντίδραση ήταν άμεση και ένα μεγάλο πλήθος περισσότερων από 100 ατόμων από τους γύρω χώρους κυνήγησε της ομάδα των αλβανών και μάλιστα έγιναν και συμπλοκές στην παιδική χαρά πίσω από την πλατεία, όπου όπως ακούστηκε έπεσε αρκετό ξύλο. Στην συνέχεια κλήθηκε και η αστυνομία, που περιμάζεψε τους αλβανούς και ασκήθηκαν μηνύσεις πιθανότατα για το θέμα του κατεβάσματος της σημαίας.
Για άλλη μια φορά η προκλητική στάση μικρής μερίδας ευτυχώς αλβανών, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία εργάζεται και συμπεριφέρεται ειρηνικά, προκάλεσε την άμεση αντίδραση και οδήγησε σε μικρής έκτασης επεισόδια, στο σύνηθες σημείο που είναι η κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι.

ΑΡΧΕΙΟ

72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμ…
Μεγάλη Τρίτη σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγούμε…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
5 Ιουλίου 2026
Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός σας προσκαλεί στο Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας, το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 2…
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
5 Ιουλίου 2026
Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς στην Καλλιθέα Λακήθρ…
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
5 Ιουλίου 2026
Χορός, φαγητό, ποτό και πολλά χαμόγελα ήταν όσα αποθανάτισε ο φακός του kefalonitis στο πανηγύρι τ…
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
4 Ιουλίου 2026
Για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά το SARISTRA και το VERBENA Festival φέρνουν την αυθεντική κουλτούρα τ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.