Καθιερώνεται η κάρτα του επισκέπτη του Ιονίου
Ένα πρωτοποριακό μέτρο για την ανάπτυξη του τουρισμού, εφαρμόζεται στα Ιόνια νησιά. Την άμεση υλοποίηση του ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου. Συγκεκριμένα θεσπίζεται η “κάρτα επισκέπτη” που θα προσφέρει εκπτώσεις και διευκολύνσεις στους τουρίστες.
Η ανακοίνωση του νέου μέτρου, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα Παλλάς” της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που ανοίγει τις πύλες της αύριο Πέμπτη στους εκθεσιακούς χώρους της Helexpo – ΔΕΘ.
“Είναι γεγονός ότι πολλοί Έλληνες είναι πλέον τακτικοί επισκέπτες των νησιών μας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βόσδου “και θέλουμε όλοι αυτοί να καταστούν κήρυκες της φιλοξενίας μας. Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα, από την ερχόμενη τουριστική περίοδο, να καθιερώσουμε την κάρτα του επισκέπτη του Ιονίου, παρέχοντας έκπτωση σε ένα τμήμα των παρεχομένων υπηρεσιών. Ήδη έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τις Ενώσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων, και τους ευχαριστούμε. Είμαστε σίγουροι ότι και άλλοι κλάδοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας κ.λ.π. θα ανταποκριθούν άμεσα. Ο πλήρης σχεδιασμός του εγχειρήματος είναι δεδομένο ότι τυγχάνει της στήριξης της Τ.Α. καθώς και των λοιπών φορέων. Φορέας υλοποίησης της κάρτας του επισκέπτη θα είναι η Ε.Τ.Ι.Ν., η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, η οποία επί διετία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Σκοπός μας είναι να κάνουμε μέλος της οικογένειας μας, της Επτανησιακής οικογένειας, τον μέχρι σήμερα φίλο μας”.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βόσδου αναφέρθηκε και στη ανετότερη πλέον πρόσβαση των επισκεπτών στα Επτάνησα. Αναλυτικά ο κ. Βόσδου τόνισε μεταξύ άλλων: “Σημαντική όμως παράμετρος είναι και η δυνατότητα πρόσβασης που έχει ο επισκέπτης. Η πρόσβαση σήμερα σε όλα τα νησιά του Ιονίου καθίσταται πιο εύκολη. Καταρχήν οδικώς. Η παράδοση στη κυκλοφορία και άλλων τμημάτων της Εγνατίας οδού καθώς και η αναμενόμενη μέχρι τέλους του έτους παράκαμψη της Καστανιάς θα καταστήσει την διαδρομή πιο σύντομη και πιο ασφαλή. Η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου διευκολύνει την πρόσβαση στη Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος και στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα για τους Νοτίου Ελλάδος. Σημαντική επίσης είναι και η καθημερινή αεροπορική σύνδεση των τεσσάρων νησιών με την Αθήνα καθώς και η αεροπορική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη τρεις φορές την εβδομάδα, με τιμή λίαν προσιτή. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα νησιά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με αεροπορική γραμμή των Ολυμπιακών Αερογραμμών, γεγονός που παρέχει την δυνατότητα της επίσκεψης όλων των νησιών καθώς και ότι έχει δρομολογηθεί και η σύνδεση με υδροπλάνα, τα οποία ήδη πραγματοποιούν περιηγητικές πτήσεις. Η σύνδεση μεταξύ των νησιών πραγματοποιείται και με σύγχρονα φέρρυ μπόουτς αλλά και με δελφίνια. Αναφέρω ενδεικτικά τα δρομολόγια μεταξύ Βασιλικής στη Λευκάδα και Φισκάρδου, Πεσάδας Κεφαλονιάς και Αγ. Νικολάου Ζακύνθου. Δελφίνια συνδέουν την Κέρκυρα με τους Παξούς και την Κεφαλονιά. Τακτικά δρομολόγια εξυπηρετούν από Ηγουμενίτσα, Κυλλήνη και Πάτρα. Συμπερασματικά, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί πολλές περιοχές εκμεταλλευόμενος τους συνδυασμούς που του παρέχονται και κάνοντας τις ανάλογες επιλογές”.
Κατά τη συνέντευξη τύπου της ΠΙΝ παρευρέθησαν:
” Ο Γ. Γ. Υπουργείου Β. Ελλάδας Λουκάς Ανανίκας
” Θέμης Κατσιώτης Διευθύνων Σύμβουλος Hellexpo
” Νίκος Ζορμπίδης Γ. Γ. Τουρισμού Β. Ελλάδας
” Νομάρχης Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης
” Νομάρχης Ζακύνθου Δ. Γάσπαρος
” Αντινομάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σ. Κουρής
” Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Φωκάς
” Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Θ. Κονδυλάτος
” Δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής
” Πρόεδρος ΤΕΔΚ Ζακύνθου Δ. Κλαυδιανός
” Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κέρκυρας Κ. Μπρεντάνος
” Νομαρχιακός Σύμβουλος Ζακύνθου Ν. Γιακουμέλος
” Πρόεδρος Συλλόγου Λευκαδίων Β. Ελλάδας Δ. Λιβιτσάνος
” Παναγιώτης Σκληρός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΙΝ Α.Ε.
Παρευρέθησαν επίσης:
” Τα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ3, TV 100, MEGA, CORFU CHANNEL και
” 50 δημοσιογράφοι από τον τοπικό και πανελλήνιο τύπο
ΑΡΧΕΙΟ
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
Έθιμα Μ. Πέμπτης: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» [2013 – 2024]
Έθιμα Μ. Τρίτης: Το τροπάριο της Κασσιανής [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας
Νέα ώρα έναρξης για την εκδήλωση της Γυμναστικής Καλλιτεχνίας Κεφαλονιάς
Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου @Αίνος [04.07.2026]
Το μαγικό χωριό Παλιά Βλαχάτα μεταμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή





