Ο κ.Ματσούκης διευκρινίζει για τη γέφυρα
Σχετικά με το θέμα της Γέφυρας και τη Mελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μελέτης Καθηγητής Βαγγέλης Ματσούκης αναφέρει τα εξής:
«Κύριος και άμεσος στόχος της Μελέτης υπήρξε η διαμόρφωση της Εναλλακτικής διαδρομής Κόμβος Πετρία-Περιφερειακός Κουτάβου-Κόμβος Αναπαύσεως. Οι σχετικές επιμέρους μελέτες: 1)φαναριών για τον κόμβο Πετρία 2)διαπλάτυνσης για τον Περιφερειακό Κουτάβου και3) κυκλοφοριακής διαμόρφωσης για τον κόμβο Αναπαύσεως έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αναμένεται πλέον να προχωρήσουν τα αντίστοιχα έργα.
Με την εξασφάλιση της Εναλλακτικής αυτής διαδρομής, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Γέφυρα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η Εναλλακτική διαδρομή θα παραλάβει όλη την κυκλοφορία που σήμερα χρησιμοποιεί τη γέφυρα, αν αποφασισθεί να κλείσει η γέφυρα, είτε για επισκευή της είτε οριστικά και αμετάκλητα.
Η Εναλλακτική διαδρομή θα παραλάβει το πολύ μεγαλύτερο φορτίο της γέφυρας, αν αποφασισθεί η γέφυρα να παραμείνει ανοιχτή, μετά την επισκευή της. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση ,η κυκλοφορία που θα χρησιμοποιεί τη γέφυρα θα είναι εκ των πραγμάτων ελάχιστη, θα παρεμποδίζεται η διέλευση ακόμη και ελαφρών φορτηγών με τοποθέτηση περιτυπωμάτων(GABARITS) και στα δύο άκρα της (η κυκλοφορία θα μπορεί να είναι δύο κατευθύνσεων),και θα απαγορεύεται η διέλευση ταξί.
Δηλαδή με την Μελέτη αντιμετωπίζονται όλα τα δυνατά σενάρια για τη Γέφυρα από άποψη κυκλοφορίας-προς όφελος του τόπου και των μνημείων του αλλά και της κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης των κατοίκων του.
Με την ευκαιρία εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου Καλή Ανάσταση.»
ΑΡΧΕΙΟ
Σοφία Μελέτη & Γεράσιμος Λιγνός- Δύο διακεκριμένοι αθλητές εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Αργοστολίου
Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο της «μάτι» στο διάστημα: Σε τροχιά ο Hyperion GR-1
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Μαγγάνας Μηνιών
Πανηγύρι Παναγίας Λάμιας @Διλινάτα [07.09.2026]
Eκδήλωση για τον Ιωσήφ Παρτς: Στην μνήμη του Γεράσιμου Σταματάτου
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Άτρο
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis




