Skip to main content
Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά
Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά
27 Αυγούστου 2019

Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε σήμερα η Αναστασία Γερολυμάτου, η 81 ετών σερφερ από την Κεφαλονιά, που κατόρθωσε να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς – Κυλλήνης διασχίζοντας μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα.

Η Αναστασία με την αγαπημένη της σανίδα ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι της Σκάλας, και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον θαλάσσιο διάπλου μεταξύ της Σκάλας και της Κυλλήνης.

Σκοπός του εγχειρήματός της ήταν – όπως είχε δηλώσει η ίδια – να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές  πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Kατά την άφιξη της, στην παραλία της Κυλλήνης δήλωσε συγκινημένη: «Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Έκανα περίπου 6 ώρες μέσα στη θάλασσα αλλά δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα».

Η «σέρφερ της Κεφαλονιάς όπως έχει γίνει γνωστή η κυρία Γερολυμάτου, ξεκίνησε να κάνει windsurf πριν  41 χρόνια και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια καθημερινά προπονείται στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, στις Μηνιές Κεφαλονιάς, όπου και μένει.

Η ίδια είναι πολύ ενεργή στα social media όπου μοιράζεται με τους διαδικτυακούς τους φίλους στιγμές «από τις περιπέτειές μου στη θάλασσα», όπως γράφει η ίδια ενώ στο σπίτι της καλλιεργεί τα δικά της αμπέλια για να έχει το δικό της κρασί, έχει δένδρα διαφόρων ειδών, έχει φούρνο που έχει χτίσει με τα χέρια της και εκεί φουρνίζει το δικό της ψωμί.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, η εμπειρία είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και… άνοστες θάλασσες».

Με πληροφορίες από FB, ekefalonia.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.kathimerini.gr

ΑΡΧΕΙΟ

Μια ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική ημέρα ήταν η σημερινή για τον Δήμο Αργοστολίου και τον αθλητ…
Ο πρώτος ελληνικός οπτικός μικροδορυφόρος εκτοξεύθηκε με πύραυλο της SpaceX και θα παρέχει εικόνες…
72 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που άλλαξε την ιστορία των Επτανήσων Συμπληρώνονται φέτος…
Οι Γιορτές της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γι…
Τα πανηγύρια του Άη Λια πλησιάζουν, και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πώς γιορτάσαμε τη μέ…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι ευκαιρία και φέτος να θυμηθούμε πως γιορτάσαμε την μέρα τα προηγ…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκκίνηση για την Team Hellas στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Backyard Ultra @Αργοστόλι [17.10.2026]
17 Οκτωβρίου 2026
Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στο Αργοστόλι η προσπάθεια της Team Hellas στο Backyard Ult…
Πραγματοποιήθηκε το προαγωνιστικό γεύμα στον Κούταβο πριν την εκκίνηση του Kefalonia Backyard Ultra [16.10.2026]
16 Οκτωβρίου 2026
Σε μια όμορφη βραδιά, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την ομαδικότητα και τη γνωριμία των αθλητών, πραγ…
Το backyard Ultra – World Team Championship έρχεται στην πόλη μας
16 Οκτωβρίου 2026
Οι 15 πιο δυνατοί δρομείς backyard της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με τις 15μελείς εθνικές ομάδες 72 χ…
Book Party με τη Μαρίνα Γιώτη στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
16 Οκτωβρίου 2026
Ένα διαδραστικό βιβλιοπάρτι με τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες το Σάββ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
4 Σεπτεμβρίου 2026
Πλούσια ποικιλία σχολικών ειδών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο του Αργοστολίου Το&nb…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.