Η εκπομπή της ΕΤ3 «Δρομολόγια Εσωτερικού» την Κυριακή αφιερωμένη στην Κεφαλονιά
H ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ την τηλεοπτική εκπομπή «Δρομολόγια Εσωτερικού» με την Κατερίνα Φιλίππου
Στην ΕΤ3 την Κυριακή 15 Μαΐου στις 21:30
Με οδηγό την Κατερίνα Φιλίππου περιηγηθείτε στην Κεφαλονιά. Κάτω από τη σκιά του Αίνου και δίπλα σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου ξεδιπλώνονται οι ιστορίες των ανθρώπων της Κεφαλονιάς. Θα ταξιδέψετε μέσα από τα ταξίδια των ναυτικών και την ποίηση της θάλασσας, θα γνωρίσετε τι σημαίνει «τρελός Κεφαλλονίτης» μέσα από τις σάτιρες, ένα ποτήρι δροσερής ρομπόλας σας ξεναγεί στην οινοπαραγωγική ιστορία του νησιού, ενώ για το τέλος θα γνωρίσετε μερικούς από τους τελευταίους ρομαντικούς της παράδοσης μέσα από επαγγέλματα που τείνουν να χαθούν.
Η ξενάγηση ξεκινά από το στούντιο με καλεσμένους την ηθοποιό Θάλεια Προκοπίου και τον ζωγράφο Κώστα Ευαγγελάτο.
Η εκπομπή «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» έχει διάρκεια 90 λεπτά.
Η εκπομπή λαμβάνει χώρα στο στούντιο όπου η παρουσιάστρια παρακολουθεί με έναν ή δύο καλεσμένους πεντάλεπτα θέματα/ντοκιμαντέρ που αφορούν μια συγκεκριμένη περιφέρεια της Ελλάδας. Η παρουσιάστρια έχει ρόλο συντονιστή της βραδιάς και ‘ξεναγεί’ τους τηλεθεατές με την βοήθεια των καλεσμένων σε ό,τι βλέπει και ακούει. Τα πεντάλεπτα θέματα αντλούνται από διάφορους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων ανά την Ελλάδα: πολιτιστικές εκδηλώσεις, έθιμα, κοινωνικά ζητήματα [οικονομία, εργασία], τουρισμός, οικολογία, σύγχρονα επιτεύγματα και καθημερινές ‘ηρωικότητες’. Μετά από την προβολή κάθε θέματος ακολουθεί συζήτηση της παρουσιάστριας με τους δύο καλεσμένους. Οι καλεσμένοι προέρχονται από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό ή τον ακαδημαϊκό χώρο και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα θέματα που προβάλλονται.
Τα ντοκιμαντέρ αποτελούνται από εικόνες τοπίων και την παράλληλη ρεαλιστική καταγραφή του αστικού τοπίου και του δομημένου ανθρώπινου περιβάλλοντος. Οι ντόπιοι κάτοικοι και επαγγελματίες είναι οι επιλεγμένοι αφηγητές, που ντύνουν με τον λόγο τους τις εικόνες, παραθέτουν πληροφορίες και καταθέτουν εμπειρίες.
Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Σεισμός» του Yuri Averrof που καταγράφει την αλλαγή που επήλθε στο νησί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Βασικοί Συντελεστές:
Παρουσίαση: Κατερίνα Φιλίππου-Ρόδη
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Ακης Κερσανίδης
Επιμέλεια εκπομπής: Πάνος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ζένια Αναστασιάδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Σιαδήμας
Μοντάζ: Μυρτώ Πατσαλίδου, Γιάννης Καράμπελας, Κατερίνα Κουφονίκου
Σύνταξη/Έρευνα: Ισμήνη Πάλλα
Επιμέλεια Γραφικών: Νίκος Τζαφερίδης
Παραγωγή: PROSENGHISI – FILM AND VIDEO PRODUCTIONS
ΑΡΧΕΙΟ
Σοφία Μελέτη & Γεράσιμος Λιγνός- Δύο διακεκριμένοι αθλητές εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Αργοστολίου
Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο της «μάτι» στο διάστημα: Σε τροχιά ο Hyperion GR-1
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Μονοπολάτα: Ιστορίες της Γης και των Ανθρώπων»: Μια εκδήλωση για την ιστορία και τη φυσική κληρονομιά της Παλικής
Εκδήλωση προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ληξουρίου
Ξεκινά το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αργοστολίου
«Ιστορώντας τον Άγιο Γεράσιμο»: Εκδήλωση στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά







