Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Καρκίνος του Παχέος Εντέρου''
Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ο Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Διονύσιος Λευκαδίτης, παρευρέθηκε στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας – Ιθάκης, με θέμα ‘’Καρκίνος του Παχέως Εντέρου’’. Η ημερίδα αυτή έλαβε χώρα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νομάρχης κατά την έναρξη της εκδήλωσης, μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:
“Η παρουσία, και μόνο, ενός σημαντικού μέρους της επιστημονικής – ιατρικής Κοινότητας της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας γενικότερα, για το μείζον θέμα το οποίο εξετάζει η σημερινή ημερίδα, αυτό του καρκίνου στο παχύ έντερο, και οι τρόποι καταπολέμησής του, νομίζω ότι προσδίδει το κύρος που αξίζει σε μια προσπάθεια που γίνεται από τις δύο μεγαλύτερες μονάδες Υγείας στο Νομό μας, τα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου, για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, σε ζητήματα υγείας.
Το γεγονός, το οποίο μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει κανείς και μέσω των ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε., της ύπαρξης μεγάλου αριθμού παθόντων από τη συγκεκριμένη νόσο, και ιδίως νεαρών ατόμων σε ηλικία, καθιστά πολύ σημαντικό οτιδήποτε έχει σχέση με τις ανάλογες πράξεις που πρέπει να γίνονται, είτε διαγνωστεί η νόσος σε αρχικό στάδιο, είτε έχουμε τη διαδικασία της καταπολέμησής της. Κι αυτό, πολλές φορές, έχει να κάνει και με εμάς τους ίδιους, οι οποίοι δεν δίνουμε την ανάλογη προσοχή, όσον αφορά τη διατήρηση και την φροντίδα του ίδιου μας του εαυτού, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.
Πλέον, και με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία και συνεχώς δίνει νέες πληροφορίες και τρόπους, η ιατρική μπορεί να καταπολεμήσει το σύνολο των ασθενειών, αρκεί και οι πολίτες από την πλευρά τους, να δείχνουν την αναγκαία -και απαιτούμενη- σημασία, που έχει να κάνει με την ίδια τους την Υγεία, βοηθώντας παράλληλα τον ιατρικό κόσμο.
Εν κατακλείδι, η σημαντική αυτή ημερίδα που διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, είναι βέβαιο πως θα δώσει μία ακόμη διάσταση, σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και καταπολέμηση του «καρκίνου στο παχέως έντερο». Έχω την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών, τόσο από την επιστημονική πλευρά, όσο και από την πλευρά των πολιτών, θα έχουμε νέες γνώσεις και νέα δεδομένα, τα οποία θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην ουσία του θέματος, για το οποίο σήμερα είμαστε όλοι εδώ.
Σας ευχαριστώ.”
ΑΡΧΕΙΟ
Σοφία Μελέτη & Γεράσιμος Λιγνός- Δύο διακεκριμένοι αθλητές εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Αργοστολίου
Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο της «μάτι» στο διάστημα: Σε τροχιά ο Hyperion GR-1
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Μονοπολάτα: Ιστορίες της Γης και των Ανθρώπων»: Μια εκδήλωση για την ιστορία και τη φυσική κληρονομιά της Παλικής
Εκδήλωση προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ληξουρίου
Ξεκινά το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αργοστολίου
«Ιστορώντας τον Άγιο Γεράσιμο»: Εκδήλωση στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά







