Skip to main content
Μουσική και χοροί ένωσαν Ελλάδα και Σερβία σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» [21.10.2026]
Μουσική και χοροί ένωσαν Ελλάδα και Σερβία σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» [21.10.2026]
22 Οκτωβρίου 2026

Μουσική και χοροί ένωσαν Ελλάδα και Σερβία σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» [21.10.2026]

Μια βραδιά αφιερωμένη στη λυρική τέχνη, την παραδοσιακή μουσική και τον χορό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», φέρνοντας κοντά την πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας και της Σερβίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Ο Αιγιαλός», σε συνεργασία με τους Δήμους Σάμης και Αργοστολίου και με την πολύτιμη συμβολή του Βίκτωρα Ρουχωτά, επίτιμου προξένου της Σερβίας στην Κεφαλονιά.

Στη σκηνή του θεάτρου παρουσιάστηκαν τρία καλλιτεχνικά σύνολα του Φοιτητικού Πολιτιστικού Κέντρου Νις: το Στούντιο Όπερας, το Ακαδημαϊκό Λαογραφικό Σύνολο Παραδοσιακών Χορών «Oro» και η Μεγάλη Λαϊκή Ορχήστρα.

Το λυρικό μέρος της βραδιάς περιλάμβανε την κωμική όπερα «Υπηρέτρια Κυρά» (La serva padrona) του Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι, σε σκηνοθεσία του Milos Cvetkovic και υπό τη μουσική διεύθυνση της καθηγήτριας Ιβάνα Μίροβιτς, από το Στούντιο Όπερας του Κέντρου.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με το σύνολο «Oro», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Σλάβολιουμπ Ουζούνοβιτς, και τη Μεγάλη Λαϊκή Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Μπόμπαν Στεφάνοβιτς, αναδεικνύοντας στοιχεία της σερβικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης.

Την ελληνική παρουσία πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα του «Αιγιαλού», με δασκάλους τον Δημήτρη Μαντζουράτο και τη Γιάννα Βαλλάτου, συμβάλλοντας σε μια πολιτιστική συνάντηση με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την τέχνη και την παράδοση.

Η συνύπαρξη των καλλιτεχνικών συνόλων στη σκηνή του «Κεφάλου» ανέδειξε τη δύναμη της μουσικής και του χορού να δημιουργούν δεσμούς επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αρκετή συννεφιά θα κυλήσει το τριήμερο από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, σύμφω…
Για 8η συνεχόμενη χρονιά η συμβολική περιπατητική διαδρομή του Δήμου Αργοστολίου για την ενημέρωση…
26 η Οκτωβρίου 2026 ημέρα Δευτέρα: Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της 26 ης Οκτω…
Φίλες και φίλοι – chers amis, Με αφορμή την ολοκλήρωση της «Εβδομάδας της Γεύσης» — η οποία σε…
Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω εκτελέσεως απαραιτήτων εργασιών συντήρησης των δικτύων μας θα πραγματοπ…
Μια συνάντηση με τη γαστρονομική παράδοση και τη διατροφική μας κληρονομιά θα πραγματοποιηθεί σήμε…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 8η χρονιά περπατάμε μαζί για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στο Αργοστόλι
22 Οκτωβρίου 2026
Για 8η συνεχόμενη χρονιά η συμβολική περιπατητική διαδρομή του Δήμου Αργοστολίου για την ενημέρωση…
Δήμος Ληξουρίου: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου
22 Οκτωβρίου 2026
26 η Οκτωβρίου 2026 ημέρα Δευτέρα: Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της 26 ης Οκτω…
Συνεχίζονται οι Βραδιές Γαλλικού Κινηματογράφου στην Alliance Française Αργοστολίου
22 Οκτωβρίου 2026
Φίλες και φίλοι – chers amis, Με αφορμή την ολοκλήρωση της «Εβδομάδας της Γεύσης» — η οποία σε…
Μουσική και χοροί ένωσαν Ελλάδα και Σερβία σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» [21.10.2026]
22 Οκτωβρίου 2026
Μια βραδιά αφιερωμένη στη λυρική τέχνη, την παραδοσιακή μουσική και τον χορό πραγματοποιήθηκε την…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
20 Οκτωβρίου 2026
Οι σεισμοί του 1953 παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη της Κεφαλονιάς, μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώ…
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
2 Οκτωβρίου 2026
Οι TheBarDocs φέρνουν μια ξεχωριστή προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας την επαγγελματ…
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
23 Σεπτεμβρίου 2026
Υπάρχουν συζητήσεις που σε κάνουν να κοιτάξεις με άλλο μάτι κάτι γνώριμο. Μια τέτοια όμορφη κουβέν…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.