Αντίστροφη μέτρηση για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Η 31η Μαΐου 2026 είναι η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», όπως ισχύει σύμφωνα με την ΚΥΑ 189973 ΕΞ 2024/16.12.2024 (ΦΕΚ Β’ 6894), ενώ η καταληκτική ημερομηνία υπογραφής δανειακής σύμβασης, μεταξύ των δικαιούχων και της Τράπεζας, παραμένει η 31η Αυγούστου 2026.
Μετά την 31η Μαΐου 2026:
- δεν θα είναι δυνατή η έγκριση νέων αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», και
- θα διακοπεί η ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ).
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις διαδικασίες έκδοσης βεβαίωσης επιλεξιμότητας, υποβολής αίτησης υπαγωγής και σύναψης δανειακής σύμβασης πριν από τις αντίστοιχες καταληκτικές ημερομηνίες.
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ουσιαστικά εργαλεία στεγαστικής πολιτικής, καθώς δίνει σε νέους ανθρώπους και νέα ζευγάρια τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρώτη κατοικία με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Όπως είπε, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, η απορρόφηση φτάνει το 89%, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 11.500 συμβασιοποιήσεις, δηλαδή χιλιάδες δικαιούχοι, πλέον, έχουν διασφαλίσει την απόκτηση κατοικίας.
Πηγή: https://www.cnn.gr
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς Ιδιώτες και συνεταιρισμούς για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος
Ο Κρυμμένος Όρμος των Superyachts | Ευρετή, Φισκάρδο Κεφαλονιάς!
Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Μια ξεχασμένη ζωγράφος του 18ου αιώνα σημείωσε ρεκόρ (εκατομμυρίου) σε δημοπρασία
Εργασία και χαρά; Αυτές είναι οι δουλειές με τους πιο ικανοποιημένους εργαζόμενους
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης: «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Π.Σ. «Ο Αιγιαλός»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή






